- Drept narkosmugler levde på penger fra Nokas-ranet

Stein Kjetil Fredriksen (49) ble også domfelt for å gjøre smuglerjobb for Nokas-raner.

NOKAS-BEKJENT: Stein Kjetil Fredriksen er tidligere dømt for spritsmugling sammen med noen som var involvert i Nokas-ranet. Foto: Privat
NOKAS-BEKJENT: Stein Kjetil Fredriksen er tidligere dømt for spritsmugling sammen med noen som var involvert i Nokas-ranet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arendal-mannen Stein Kjetil Fredriksen (49), som ble skutt og drept av dansk politi søndag kveld, er tidligere domfelt for store mengder spritsmugling. Fredriksen åpnet først ild mot danske spesialstyrker da han og to andre nordmenn forsøkte å flykte fra politiet.

I 1996 ble han dømt for forsøk på å smugle omlag 14 800 liter sprit inn til Norge. Det hele var arrangert av en mann som noen år senere var en sentral brikke i Nokas-ranet, ifølge dommen.

På bestilling fra Nokas-ranerSpriten ble fraktet i ei skøyte som reiste fra ei kai i Danmark. To menn født på 60-tallet, i tillegg til avdøde, var med på smuglingsforsøket. Samtlige på skøyta ble fulgt med argusøyne av politiet, som visste om smuglerturen en viss tid i forveien, ifølge dommen i Dalane herredsrett fra 1996, som Dagbladet har fått tilgang til.

Alle ble pågrepet da de kom til Norge. Fredriksen ble dømt til ett år og to måneder i fengsel av Gulating lagmannsrett i 1997. Fredriksen nektet for forholdene under rettssakene.

Det var opprinnelig Nokas-raneren som skulle kjøre skøyta som fraktet spriten, men han valgte i stedet å leie inn Fredriksen og de to andre mennene for å gjøre grovarbeidet, ifølge en senere dom fra Dalane herredsrett mot Nokas-raneren i 1997.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer