- Drept nordmann (50) var bitter etter skilsmissen

Datter (9) er nøkkelvitne for politiet.

ÅSTEDET: Nordmannen (50) ble funnet drept i huset sitt i Cebu på Filippinene. En 16 år gammel jente har innrømmet drapet, men har forklart at hun handlet i selvforsvar etter at nordmannen skal ha tvunget henne til å blant annet kle seg naken. Her undersøker åstedsgranskerne åstedet. Foto. Privat
ÅSTEDET: Nordmannen (50) ble funnet drept i huset sitt i Cebu på Filippinene. En 16 år gammel jente har innrømmet drapet, men har forklart at hun handlet i selvforsvar etter at nordmannen skal ha tvunget henne til å blant annet kle seg naken. Her undersøker åstedsgranskerne åstedet. Foto. PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Drapsetterforskningen i saken der en nordmann (50) ble funnet drept i huset sitt i Cebu på Flippinene, ruller videre.

Tre personer er mistenkt for drapet. De tre er en mann (38), en kvinne (25) og en jente (16).

Det er jenta som skal ha utført selve drapet. Hun skal ha knust en flaske i hodet på nordmannen og stukket ham gjentatte ganger med en kniv.

De mistenkte har fått oppnevnt en advokat, Helen Acase.

Ifølge lokalavisa Sun Star Cebu ønsker advokaten nå å få de tre mistenkte løslatt hvis ikke politiet greier å utarbeide en siktelse mot dem.

SENTRAL: Ifølge politiet i Cebu vil den drepte nordmannens ni år gamle datters (t.v.) forklaring bli viktig for saken videre. I går kveld arrangerte enka etter nordmannen, Teresa (t.h.), en minnestund for eksmannen. Foto: Privat
SENTRAL: Ifølge politiet i Cebu vil den drepte nordmannens ni år gamle datters (t.v.) forklaring bli viktig for saken videre. I går kveld arrangerte enka etter nordmannen, Teresa (t.h.), en minnestund for eksmannen. Foto: Privat Vis mer

Obduksjon skal gi svar
Obduksjonen av den drepte 50-åringen skal nå avgjøre om knivstikkene kan ha blitt påført av den 16 år gamle jenta.

Politiet i Cebu har blitt anklaget for å ha ødelagt åstedet ved å ha plukket med seg kniver, en revolver og et rep fra nordmannens hjem før åstedsgranskere ankom stedet.

- Vi ville bare sikre at våpnene ikke kom bort siden de var viktige beviser, sier politisjefen på politistasjonen i Consolacion, bydelen der drapet skjedde, til avisa Sun Star Cebu.

Ifølge avisa Cebu Daily News blir nordmannnes ni år gamle datter et nøkkelvitne for politiet. Hun skal ha vært til stede i huset da basketaket oppsto og faren ble drept.

DREPT: En 50-åring fra Fredrikstad. Foto: Privat
DREPT: En 50-åring fra Fredrikstad. Foto: Privat Vis mer

Men mora, nordmannens eks-kone Teresa (36), vil ifølge avisa ikke la jenta vitne ennå, fordi det er så nært den traumatiske hendelsen.

To norske barn
Flere bekjente av 50-åringen og eks-kona hans sier nå til avisa Cebu Daily News at nordmannen var bitter etter skilsmissen, og at han i det siste hadde drukket mye og oppført seg merkelig.

Paret hadde tre barn sammen. To av dem er norske statsborgere.

Den norske konsulen i Cebu har nå kontakt med familien, opplyser Utenriksdepartementet (UD).

HUSET: Her bodde nordmannen (50). Foto: Privat
HUSET: Her bodde nordmannen (50). Foto: Privat Vis mer

- Vi følger nå opp de pårørende på Filippinene, og spesielt barna. To av dem er norske statsborgere, og vi sørger for at de er ivaretatt, sier kommunikasjonsrådgiver i UD, Marte Lerberg Kopstad, til Dagbladet.

Er hos mora
Barna bor nå hos sin mor.

- Kommer norske myndigheter til å følge opp straffeprosessen?

- Det er først og fremst filippinske myndigheter og politi som styrer dette, sier Kopstad.

FANT PASS: Nordmannens identitetspapirer ble funnet i huset der han ble drept. En 16 år gammel jente har innrømmet å ha slått nordmannen med en flaske i hodet, før hun skal ha grepet en kjøkkenkniv og drepte ham. Foto: Privat
FANT PASS: Nordmannens identitetspapirer ble funnet i huset der han ble drept. En 16 år gammel jente har innrømmet å ha slått nordmannen med en flaske i hodet, før hun skal ha grepet en kjøkkenkniv og drepte ham. Foto: Privat Vis mer

50-åringen er tidligere kjent i Norge på grunn av flere grove voldtekter, voldshandlinger og at han rømte fra en sikringsanstalt under soning.