Drept nordmann er dømt for voldtekter og rømte fra fengsel

I går ble han funnet død i sitt hjem på Filippinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 50-åringen som natt til i går ble drept på Cebu på Filippinene, er dømt for voldtekter, vold og narkotika hjemme i Norge.

Ifølge avisa Cebu Daily News holdt han fire personer fanget, og tvang to av kvinnene til å kle seg nakne, før han ble drept.

Mannen er godt kjent for politiet hjemme i Norge.

Mange dommer
I 1984 ble han dømt for en grov voldtekt av en 15 år gammel jente i Østfold, og ble dømt til fire års fengsel for forbrytelsen.

Kort tid etter at han slapp ut, angrep han flere av sine egne slektninger i deres bolig i mai 1989. Han ble dømt til nye tre og et halvt år i fengsel, og i tillegg fikk han en sikringsdom på fem år på grunn av fare for gjentakelse.

I 1993 fikk han sin sjuende dom, en straff på fem års fengsel og fem års sikring for en stygg voldtekt.

Voldtekten skjedde mens han var på helgepermisjon fra Ila landsfengsel og sikringsanstalt.

Rømte fra fengsel
I august 1996 slapp 50-åringen ut på permisjon. Han rømte, og politiet mente hele tiden at han oppholdt seg i Sør-Øst-Asia. Til tross for Interpol-etterlysing, bodde mannen i over tre år på Flippinene og levde et tilnærmet normalt liv. Han fikk også kone og barn her.

Etter medieoppmerksomhet rundt rømningen i 2000, ble 50-åringen observert av turister og til slutt pågrepet i Aten. I august 2000 kom han hjem til Norge for å sone de siste månedene av straffen sin, men har etter det vært en fri mann.

I 2000 skiftet han også navn.

I september i fjor meldte mannen flytting til Filippinene, og i januar i år ble flyttingen registrert.

En 16 år gammel jente har ifølge filippinske medier innrømmet å ha slått nordmannen i hodet med en flaske og knivstukket ham flere ganger.

50-åringens ni år gamle datter skal ifølge Cebu Daily News ha vært vitne til hendelsen, men var for preget av hendelsen til å kunne gi en vitneforklaring i går.