Drept og partert

Farkhod Aripov (23) ble brutalt drept og kuttet opp av en fryktet bande som dreper på bestilling og selger organer på det svarte markedet. Hjemme satt hans gravide kone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21-årige Makhbuba Aripova fra Usbekistan tok farvel med mannen sin, som skulle skaffe paret en ny og bedre framtid i Canada.

- Jeg kysset ham farvel og trodde jeg skulle se ham igjen i Canada, sier Makhbuba Aripova.

Hun var gravid i femte måned og ville vente med reisen til barnet var født. Men det hjelpsomme firmaet som hadde skaffet Farkhod visum, viste seg å være en fryktet bande som brutalt drepte mannen for å selge organene på det svarte markedet.

Aborterte

Bandens ofre var hovedsakelig friske og arbeidsledige ungdommer, som mot en beskjeden avgift ble lokket med visum og arbeid i Canada og Australia. Farkhod Aripov (23) var en av dem.

Deler av Farkhods lik ble funnet i flere plastposer i deres hjemby Bukhara, 400 mil sørøst for Moskva, skriver den britiske avisa The Sunday Times. Ved siden av lå de lemlestede kroppene til søsteren, svogeren og deres tre barn, som etter planen skulle bli med Farkhod til Canada.

Gravide Makhbuba spontanaborterte da det parterte liket av hennes ektemann ble funnet.

- Jeg vil aldri komme over det, sier hun.

- Han var bare 23 år. De hadde kuttet ham i biter. Hvordan kan noen gjøre slikt?

Slaktehus

Politiet i Usbekistan tror en kvinne, Alima Korayev, ledet banden, som på bestilling drepte mer enn 60 mennesker, parterte likene, smuglet organene til Russland og solgte dem på det svarte markedet i andre land.

Hjemme hos den siktede kvinnen har de funnet poser med kroppsdeler, passene til 60 savnede unge mennesker og rundt 80000 kroner, en svimlende sum i et land hvor gjennomsnittslønna er på 130 kroner i måneden.

Ofrene ble stengt inne i flere dager på en diett bestående av lite annet enn sitronsaft for å rense kroppene, forklarer politiet.

- Det så ut som et slaktehus, sier en av etterforskerne.

I rettssaken mot Korayev er også hennes mann, sønn, en lege og en annen antatt medhjelper siktet. Korayev har innrømmet drapene, men ikke salget av organer. Saken føres for lukkede dører, og pressen har fått skriveforbud.

<B>LURT I DØDEN:</B> En fryktet bande lokket Farkhod (t.v.) i døden med løfter om jobb og visum i utlandet. Kona Makhbuba (21) var gravid, men spontanaborterte da dødsbudskapet kom.