Drept på Halloween-fest

Politimannen syntes ikke lekepistolen var morsom. Så han skjøt og drepte festdeltakeren i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet hadde fått melding om bråk fra en Halloween-fest på et staselig herskapshus i Los Angeles. Flere hundre personer var samlet for å feire årets skumleste aften - mange i fantasifulle kostymer.

Konstabel Tarriel Hopper og partneren kikket inn et vindu på leit etter huseieren. Der sto Anthony Dwain Lee (39) og viftet med lekepistolen sin - ifølge LA-politiet var skyteren rettet mot vinduet.

Drept skuespiller

Hopper tok ingen sjanser og fyrte av flere skudd mot den store mørkhudede mannen på andre siden av vindusruta. Lee omkom like etter.

39-åringen hadde flere ganger fortalt vennene sine at han fryktet å bli drept av politiet - siden han var stor og svart.

- Hans største frykt var å bli drept av politiet på grunn av utseendet, sier venninnen Mary Lin til L.A.Times.

Drapsofferet var skuespiller og hadde vært med i blant annet tv-serien NYPD Blue og filmen Liar Liar. En festdeltaker forteller at Lee trakk lekepistolen da noen pekte med lommelykta gjennom vinduet.

- Ikke politifeil

- Det virker ikke som om konstabel Hopper har gjort noe galt. Når noen trekker noe som ser ut som et våpen, er våre menn trent til å reagere, sier Charlotte Broughton i LA-politiet.

Ikke alle er like enige - siden det tross alt var Halloween-kvelden.

- Hvordan kan en politimann skyte noen som har en lekepistol på et maskeradeball, sier offerets lillesøster, Tina Vogt, til KTTV-TV.

DREPT PÅ FEST: Politet holder igjen Halloween-festerne for å finne vitner til drapet.