Drept på holkeføre

KRISTIANSAND (Dagbladet): Ni barn i sjokktilstand ble øyenvitner til at moren døde etter at en semitrailer knuste minibussen hun satt i. Den tyske familien stoppet i en sving på E18 seks kilometer vest for Grimstad for å legge kjettinger på de to minibussene de kjørte, da tragedien skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var tungt snøfall og svært vanskelige kjøreforhold på E18 da ulykken skjedde ved 04.30-tiden lørdag morgen. Det tyske ekteparet hadde parkert sine to minibusser ved E18 utenfor Grimstad. Kvinnen og noen av barna satt i den ene minibussen da den svenske semitraileren kom kjørende. Sjåføren har i avhør i dag forklart at han bremset ned, men at han fikk sleng på tilhengeren. Traileren traff den ene minibussen og de ni barna ble morløse på et øyeblikk. Politiet etterforsker saken, og skal snakke med familiefaren senere i dag.

Tyskerne var på vei vestover mot Kristiansand, den svenskregistrerte semitraileren kjørte østover.

Familien får krisehjelp

Den tyske kvinnen døde før redningsmannskapene kom fram. Tre barn er innlagt på Aust-Agder Sentralsykehus i Arendal med fysiske skader, resten av følget får krisehjelp på sykehuset.

Den tyske ambassaden er i kontakt med politiet og sykehuset.

Sjåføren av den svenskregistrerte semitraileren har også fått hjelp.

Skled ut i svingen

Semitraileren var på vei østover mot Arendal. Etter Tjoresletta, der skipsreder Andreas Ove Ugland har bygd sin residens, går E18 ned en bakke i høyresving for trafikanter i retning østover. I bunnen av bakken sto de to tyske minibussene i veibanen.

Sjåføren i semitraileren bremset, hvorpå hengeren skled ut og knuste fronten på den første av de to minibussene, der kvinnen satt ved rattet. Også den andre minibussen ble truffet, men fikk ikke store skader.