UTBOMBET: I disse utbombede lokalene holdt Justisdepartementet til. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
UTBOMBET: I disse utbombede lokalene holdt Justisdepartementet til. Foto: Thomas Winje Øijord / ScanpixVis mer

Drept på jobb for Justisdepartementet

Justisdepartementets ansatte er blant de drepte og savnede i regjeringskvartalet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et grelt bilde holder på å utkrystallisere seg for de ansatte i Justisdepartementet.
Mye tyder nå på at dette departementet er det hardest rammede av terroraksjonen mot Regjeringskvartalet fredag ettermiddag.
Justisdepartementet holdt til i H-blokka, som ble fullstendig rasert da ei bombe ble detonert i Grubbegata.
- Jeg kan bekrefte at ansatte i Justisdepartementet er savnet, men vi vil ikke gå ut med antall og navn, sier departementsråd Morten Ruud til Dagbladet.

Vanskelig identifisering Dagbladet har informasjon om to savnede og en død blant dem som jobbet i H-blokka på fredag, og har formidlet navnene til Justisdepartementet. Ruud vil ikke kommentere Dagbladets informasjon, med henvisning til at politiet fremdeles jobber med identifiseringen.
- Politiets identifiseringsarbeid er vanskelig, og de pårørende må underrettes før vi går ut offentlig, sier Ruud til Dagbladet. Han opplyser at departementet ikke har full oversikt over hvem som var på jobb på fredag, men at det var «en del».
- Heldigvis overlevde de langt fleste av dem, sier han til Dagbladet.

Flere skadde Ifølge avisa Glåmdalen er ei kvinne i tjueåra fra Nord-Odal meldt savnet, og etter det Dagbladet erfarer er dette en ansatt i Justisdepartementet. Dagbladet har også informasjon om en annen savnet og en død i eller ved H-blokka.
Olje- og energidepartementet meldte lørdag om flere skadde medarbeidere. Helse- og omsorgsdepartementet meldte at 11 personer derfra var skadet, men ingen innlagt på sykehus. Fredag kveld meldte Nærings- og handelsdepartementet at 12 ansatte derfra var lettere skadet.
Lørdag meldte Fredrikstad Blad at ei 24 år gamme kvinne som var på sommerjobb for Departementenes servicesenter (DSS), er hardt skadet etter å ha sittet i resepsjonen i H-blokka. Dagbladet har tidligere omtalt at resepsjonsvakt Egil Nørsterud, på jobb i R4 på den andre sida av  gata, overlevde nesten uten ei skramme.