Drept på kloss hold med minst to rifleskudd

22-åringen løsnet minst to rifleskudd fra kloss hold mot den 30-årige biltyven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FROLAND (Dagbladet): Det ene skuddet gikk tvers gjennom 30-åringens overkropp og skadet ham så sterkt at han få minutter seinere segnet om og døde.

I går fikk påtalemyndigheten medhold i Nedenes tingrett i begjæringen om å holde Steens 22-årige bror varetektsfengslet i inntil tre uker.

Hans 52-årige far er også formelt siktet for forsettlig drap, men påtalemyndigheten valgte å løslate ham i går ettermiddag. Begge betegnes av lensmann Øystein Krogstad i Froland som greie folk som aldri har vært i konflikt med loven.

Politiadvokat Jan Atle Hansen sier til Dagbladet at faren har tilstått at han løsnet et haglskudd som var ment å skremme bort biltyven.

Hansen nekter konsekvent å gi detaljopplysninger om etterforskningen.

I hele går lette kriminalteknikere i snøen etter messinghylsene fra rifla som drepte biltyven.

Både politihund og metalldetektor fra både Arendal politistasjon og Veivesenet ble forsøkt. Men patronene ble først funnet i veikanten da en hobbyarkeolog fra Kristiansand dukket opp med sitt avanserte utstyr.

Funnstedet viser at 22-åringen løsnet skuddene nærmere farens hus enn han har fortalt i politiavhør. Dette kan få stor betydning for den videre taktiske etterforskningen. Selv hevder 22-åringen at han ikke skjøt for å drepe.

Funnstedet viser at han må ha stått på veien og avfyrt skuddene mot 30-åringen.

Funnet av riflepatronene vil gi verdifull informasjon om hvordan 22-åringen sto i forhold til bilen.

Det er på det rene at skuddene har truffet kjøretøyet i varierende høyde.

Dagbladet kjenner til at det ene skuddet traff 30-åringens overkropp skrått ovenfra på høyre side. Deretter gikk kula tvers gjennom kroppen på langs og smalt inn i karosseriet like bak midtstolpa.

30-åringen er to ganger tidligere blitt beskutt. I februar slapp han med nød og neppe unna et haglskudd i et oppgjør i et hardbarket kriminelt miljø i Arendal. 30-åringen fortalte seinere til Dagbladet at han reddet livet takket være sin skuddsikre vest.

Det er uvisst om han var iført vesten da han ble skutt søndag morgen.

Trolig ville en vanlig skuddsikker vest ikke gitt særlig beskyttelse mot et rifleskudd som ble avfyrt på kloss hold.