- Drept på nachspiel etter bytur

21-åring innrømmer drap på en 22 år gammel mann i en leilighet i Mandal i natt.

ÅSTEDET:En person (21) er pågrepet og siktet for å ha drept en mann (22) med kniv i Mandal i Vest-Agder natt til i dag.
Foto:  Espen Sand/NTB Scanpix
ÅSTEDET:En person (21) er pågrepet og siktet for å ha drept en mann (22) med kniv i Mandal i Vest-Agder natt til i dag. Foto: Espen Sand/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MANDAL/OSLO (Dagbladet): Politiet har nå hatt pressekonferanse om drapet på en mann (22) som ble knivstukket i Mandal i natt.

Politiet opplyser at den pågrepne og siktede 21-åringen er dømt for vold i 2009. Han skal være en del av narkotikamiljøet i byen, og skal ha vært beruset da han ble pågrepet. Siktede innrømmer å stå bak drapet på 22-åringen.

- Det var sju til åtte personer til stede i leiligheten. Avdøde og siktede er kjent for politiet fra tidligere, sier påtaleansvarlig Terje Kaddeberg Skår på pressekonferansen.

Nachspiel Avdøde sendes til Oslo for obduksjon i løpet av dagen. Terje Kaddeberg Skår forteller at gjengen hadde vært på byen. Deretter dro de på nachspiel i leiligheten i Mandal sentrum.

- Det var ingen spesiell relasjon mellom avdøde og siktede med unntak av at de var på samme nachspiel. Det var krangel mellom de to før knivstikkingen, sier Kaddeberg Skår.

Politiet forteller at den antatte drapsmannen er etnisk norsk. Drapsofferet er opprinnelig fra Kroatia, men har bodd i Mandal noen år. Også offeret skal være tidligere straffedømt.

Ble tilkalt i natt - Vi ble tilkalt til en adresse litt over klokka tre i natt. En person ble funnet død, vi startet drapsetterforskning og en person er pågrepet, uttalte operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt til Dagbladet i dag tidlig.

Både den drepte og den antatte gjerningspersonen (21) kommer fra Mandal.

- Pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen til Fædrelandsvennen.

Drapet fant sted i en lelilighet i Amaldus Nielsens gate i Øvrebyen i Mandal.

- Flere stikk i kroppen - Vi rykket ut raskt og fant en person som var knivstukket flere ganger i kroppen. Vi prøvde livreddende arbeid, men livet sto ikke til å redde, sier Gabrielsen til NRK.no.

Det var en av de tilstedeværende som kontaktet politiet.

- Personen som er drept er født i 1989, opplyser Gabrielsen.

PRESSEKONFERANSE: På bildet fra venstre ser vi  taktisk etterforsningskleder Jan Arild Wigenyr, påtaleansvarlig Terje Kaddeberg Skår og politistasjonsjef Bjart Gabrielsen. Foto: Per Flåthe
PRESSEKONFERANSE: På bildet fra venstre ser vi taktisk etterforsningskleder Jan Arild Wigenyr, påtaleansvarlig Terje Kaddeberg Skår og politistasjonsjef Bjart Gabrielsen. Foto: Per Flåthe Vis mer