Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drept på norsk skip

En spansk statsborger i slutten av 30-årene ble drept og en filippinsk statsborger ble skadd på et norsk skip utenfor India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann er tatt i forvaring om bord på skipet «Teekay Fair», siktet for forsettlig drap.

- Drapet skjedde i forbindelse med noen voldsomheter. Utover det ønsker vi ikke å gå ut med noen detaljer om hendelsesforløpet. Og vi vet foreløpig svært lite om hva som har skjedd, sier sjef for vold-, ran- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, politiinspektør Terje Kristiansen til NTB.

Den skadde mannen, som er filippiner, skal ifølge politiet ha alvorlige skader, men de skal ikke være livstruende.

Mann siktet

En mann er tatt i forvaring om bord på skipet, mistenkt for drapet på den spanske mannen i slutten av 30-årene.

- Han er foreløpig siktet for forsettlig drap, sier Kristiansen.

Politiinspektøren ønsker ikke å gå ut med hvilken nasjonalitet den siktede har. Han vil heller ikke kommentere hva som gjør politiet sikre på at det er snakk om et drap, heller ikke hva slags våpen som eventuelt er brukt i drapshandlingen.

Voldsomhetene skal ha funnet sted tirsdag kveld eller natt til i går indisk tid.

Som i Norge

Det var i går formiddag at politiet i Oslo fikk melding via Sjøfartsinspektøren om at det hadde skjedd et drap på «Teekay Fair». Siden forholdet skjedde om bord på et norsk skip, etterforskes saken av norsk politi på samme måte som om drapet hadde skjedd i Norge, og et etterforskningsteam er sendt til India.

Skipet hadde tidligere i dag ikke kommet til land, og foreløpig har ingen politimyndighet startet etterforskning av drapet om bord på skipet. Derfor er heller ingen avhørt i saken.

- Før vårt team med tekniske og taktiske etterforskere og politijurister har ankommet India og startet sin etterforskning, vil vi kunne si svært lite, opplyser politiinspektør Kristiansen. Han understreker derfor at det er altfor tidlig å spekulere i motiv for drapet.

Ingen norske

Ifølge politiet er det ingen nordmenn som arbeider på skipet «Teekay Fair» der drapet skjedde.

«Teekay Fair» er en tanker på 45 000 bruttotonn, bygget i 1980, opereres av C. H. Sørensen Management A/S i Arendal. Det er flest filippinske og spanske sjøfolk om bord.

(NTB-Gøril Huse)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media