Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drept på parkeringsplass

- Drepte 20-åring med knivstikk i hjertet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) En mann i slutten av 20-årene av vietnamesisk opprinnelse er siktet for drap i forbindelse med knivstikkingen på en parkeringsplass i  Bankveien i Asker.

Mannen, som til politiet har oppgitt at han bor i et annet europeisk land, har blitt avhørt i dag.

- Han er kjenner de faktiske forholdene, men nekter traffskyld, sier politioverbetjent Tom Søreide til Dagbladet.no.

Kunne ikke reddes

Dramaet skjedde litt før klokka 10 i dag, da to menn ble funnet hardt knivskadd på parkeringsplassen utenfor en boligblokk. Begge ble kjørt til sykehuset i Bærum, der den ene av de to døde litt etter ankomst til sykehuset. Operasjonsleder Asbjørn Bjørnnes ved Asker og Bærum politidistrikt bekrefter at den ene av de to døde av knivstikkene han ble påført.

Den døde er en 20-år gammel kosovoalbaner bosatt i Norge. Den andre er en mann i 20-årene av vietnamesisk opprinnelse, også han bosatt i Norge. Han ligger fortsatt på sykehus, og tilstanden skal være alvorlig men stabilt.

- Mannen døde av et knivstikk i hjertet. Han kom inn klokka 10.40 og var da livløs. Mannen ble forsøkt gjenopplivet, men ble erklært død, sier informasjonssjef Jo Heldaas ves Sykehuset Asker og Bærum til Dagbladet.no.

Den andre mannen ble operert rett etter ankomst til sykehuset. Det var på forhånd usikkert hvor alvorlig tilstanden til mannen var. Han hadde blitt stukket med kniv flere ganger.

- Han var stabil og bevisst da han ankom, sa Heldaas til Dagbladet.no.

Vet ingenting om motivet

Mannen som nå er siktet ble raskt pågrepet for knivstikkingen. Han befant seg rett i nærheten av de to ofrene da politiet var på stedet.

Knivstikkingen skal ha skjedd inne i en leilighet i boligblokken ved parkeringsplassen. Den nå drapssiktede vietnameseren skal ha hatt en tilknytning til leiligheten, opplyser politiet.

- Hva vet dere om motivet?

- Den siktede har gitt oss sin versjon i avhør, men den vil vi ikke kommentere før vi har hatt anledning til å avhøre den skadde personen, og hans versjon av det som har skjedd, sier Søreide til Dagbladet.no.

Åstedet ligger svært sentralt ved en boligblokk i Asker sentrum. Det ligger både butikker, en rekke kontorer og flere boligblokker i Bankveien, der også togstasjonen ligger. Politiet har i dag avhørt en rekke vitner, men vil ikke gå nærmere inn på hva de har fortalt.

SIKRER SPOR:</B> En område på parkeringsplassen er tildekket med hvit pressening for å sikre spor i regnværet. Også en Mazda er tauet inn for å undersøkes av krimteknikere.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media