Drept på sin første nattevakt

Saqib (27) fikk bare én nattevakt som drosjeeier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politikjenning siktet(Dagbladet.no): 18-åringen som er siktet for å ha drept drosjesjåfør Saqib Ghani (27) i Sandvika i natt, erkjenner de faktiske forhold. Mannen nekter imidlertid straffskyld.

Det opplyste Asker og Bærum politidistrikt på en pressekonferanse i ettermiddag.

Ville bytte bort vakta

Saqib Ghani ble drosjeeier i sommer med lisens fra Norgestaxi. I natt hadde han sin aller første nattevakt i egen bil. Han kom rett fra cricket-kamp med venner. Kampen sluttet klokken 22. Tre kvarter senere ringte han sin kollega og venn Iftikhar Ahmed Gondal.

- Han lurte på om jeg kunne ta nattevakten hans. Han visste at bilen min var på verksted og at jeg derfor ikke kunne kjøre. Selv hadde han lyst til å være sammen med familien. Jeg valgte å si nei. Den telefonsamtalen kommer jeg aldri til å glemme. Det kunne ha vært meg, sier Gondal til Dagbladet.no.

300 kroner

Han og en rekke kolleger, venner og familie samlet seg utenfor hovekontoret til Norgestaxi i formiddag. De parkerte drosjene sine i sympati med sin drepte kollega. En av vennene hilste på Saqib da han kjørte forbi ved midnatt.

En time og ti minutter senere ble han påført de dødelige knivstikkene i Sandvika sentrum.

Ifølge kollegene plukket han opp sin egen drapsmann på holdeplassen ved Arkaden kjøpesenter i Oslo Sentrum. Han kjørte rett til Sandvika.

Kollegene er sikre på at han ble drept på grunn av krangel om regninga. Slike krangler skjer ofte. Regningen fra Arkaden til Sandvika ville vært rundt tre hundre kroner.

Saqib rakk aldri å trykke inn alarmknappen som var knyttet direkte til drosjesentralen i Oslo.

Knivdrepte Saqib Ghani er født i Norge, men gikk på skole i Pakistan. Han har bodd i Norge de siste fire-fem årene. Nylig var han tilbake i Pakistan for å gifte seg. Han etterlater seg kone og et barn på halvannet år i Norge.

- Saqib var en person som alltid stilte opp. Han hadde ikke lært seg ordet nei. Han sa alltid ja, sier vennene.

Frykter nattekjøring

Flere av kollegene til Saqib som Dagbladet.no snakket med er bekymret over sikkerheten.

- Jeg kjører selv drosje. Jeg og mange andre har lite lyst til å kjøre om natten etter det som er skjedd. Vi er redd det kan skje igjen. Det er ofte bråk i bilen, sier Mohammed Nadeem Malik. Han er barndomsvenn med Saqib og har kjent ham hele livet.

Kollegene planlegger en minnemarkering til ære for Saqib ved midnatt natt til fredag. Drosjene fra alle selskapene blir invitert til å kjøre i kortesje frem til åstedet.

Vurderer videoovervåking

Drosjeselskapet vurderer nå om de kan gjøre noe med sikkerheten.

- I dag er det slik at det er opp til føreren om han vil ha videoåvervåking i bilen. Bilen til den drepte hadde ikke video. Vi vil se på om det er riktig å styrke videoåvervåkingen av bilene, sier direktør Trygve Flølo i Norgestaxi til Dagbladet.no.

- Det som har skjedd er svært trist. Spesielt siden hendelsen skjedde på hans arbeidsplass i offentlig tjeneste, sier han.

Norgestaxi har rundt 400 biler i Oslo. Også en gang tidligere ble selskapet innblandet i en drappsak, på Sola i 2002.

VENNER: Barndomsvennen Mohammed Nadeem Malik (t.v.) sammen med Iftikhar Ahmed Gondal, som kunne kjørt drosjen.
<B>GIKK PÅ:</B> Her på Arkaden i Oslo sentrum gikk drapsmannen på, ifølge kollegene.