Drept på vei hjem fra ferie

Samboeren (24) klarte å hoppe unna, men den norske kvinnen (25) hadde ingen sjanse da traileren knuste bilen deres på Autobahn i Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samboerparet hadde krasjet med autovernet i en mindre ulykke, og sto parkert i krabbefeltet da traileren braste inn i bilen bakfra.

-  Den norske sjåføren ville skifte fil, og la seg ut i til høyre. Der var det en bil, og han måtte skiftet tilbake. Det gjorde at han mistet kontrollen over bilen, og til slutt krasjet med autovernet, sier Axel Wichmann, politibetjent i trafikkpolitiet i Schleswig, til Dagbladet.

-  Hadde ingen sjanse

Den norske kvinnen lå og sov under kjøreturen, og fikk en hodeskade i den første krasjen. Hun ble derfor sittende igjen i bilen mens samboeren undersøkte bilen sammen med tre tyske soldater som hadde stoppet opp for å hjelpe paret.

-  Plutselig oppdaget mannen traileren som kom i full fart bakfra. Han og de tre soldatene rakk ikke annet enn å hoppe over autovernet for å redde seg unna. Kvinnen i bilen var sjanseløs. En av soldatene fikk alvorlige, men ikke livstruende skader.

Samboerparet er bosatt i Oslo, og skal ha vært forlovet. Ifølge politiet var de på vei hjem fra ferie i Spania.

Samboeren i sjokk

-  Mannen er i sjokk. Han har forklart seg om ulykken, og blir nå tatt hånd om av krisepersonell, sier politibetjent Wichmann.

Ulykken skjedde i 06.00-tida i går morges på motorveien A7 mellom Owschlag og Jagel, omtrent 45 kilometer fra grensa til Danmark. Ulykkesårsaken er fortsatt uklar.

-  Trailersjåføren kjørte i omtrent 80 km/t, og bremset ikke før han traff bilen. Vi vet fortsatt ikke hvorfor dette skjedde. Nordmennene hadde plassert ut en varseltrekant omtrent 100 meter fra ulykkesstedet, sier Wichmann.

Trailersjåføren forklarte seg i går til politiet, men de vil ikke si noe om hva den 26 år gamle tyske yrkessjåføren skal ha sagt.

DØDSULYKKE: : En 25 år gammel kvinne omkom da bilen hun satt i ble påkjørt av en trailer på motorveien i Tyskland.