Drept på vei til skolen

Bare en måned etter at den 13-årige jenta mistet sin far, overlevde hun mirakuløst da hennes to brødre på 11 og 12 år ble drept i en bilulykke i Hurdal i går morges. Jenta og moren, som kjørte bilen, overlevde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da fembarnsmoren (38) skulle kjøre sine barn på skolen i går morges, gikk det fryktelig galt. Bilen kom ut av kontroll, kom ut av veibanen og traff et stort tre. De to sønnene (11 og 12) satt i baksetet. Både guttenes søster (13) og moren, som begge satt i forsetet, overlevde sammenstøtet.

De to guttene skulle kjøres fra hjemmet i Skrukkelia i Hurdal og til Rustad. Derfra skulle de ta skolebussen til Maura skole i Nannestad, der de gikk i 6. og 7. klasse.

Rammet igjen

Dette er andre gang tragedien rammer Akershus-familien på kort tid. 22. oktober døde barnas far brått av sykdom, og etterlot seg fem barn mellom 10 og 13 år. De to døde guttene hadde i tillegg til søsteren på 13 år også tvillingsøsken på 10 år.

- Det er forferdelig at slike tragedier skal ramme samme familie to ganger, sier rektor Kari Hokstad ved Maura skole, der de to guttene var elever.

I går ble det tent lys på to tomme pulter på skolen. Savnet av de to brødrene preget alle.

- Det var et forferdelig sjokk å få beskjeden, og det har vært en tung og vanskelig skoledag, sa rektor Hokstad til Dagbladet i går ettermiddag.

Taket klemt inn

Dødsulykken skjedde ved 07.50-tida bare noen få kilometer fra hjemmet til fembarnsfamilien. Etter en slak høyrekurve på riksvei 180 fikk bilen, en liten Opel Corsa, sleng og kjørte av veien. Bilen vippet over på siden i fart og traff et tre ved veikanten med taket først. Trestammen klemte inn taket over baksetet der de to guttene satt.

Moren og søsteren kunne ta seg uskadd ut av bilen, og de ble seinere tatt med til Akershus universitetssykehus (Ahus).

Fire ambulanser, tre politipatruljer og mannskaper fra Hurdal brannvesen rykket ut til ulykkesstedet.

- Det var ingen vitner til ulykken. De to barna i baksetet på 11 og 12 år omkom, og måtte klippes ut av bilen. Det virker som om bilen har fått sleng etter en sving, og kjørt av veien der det traff et tre, sier politioverbetjent Jan Vidar Karlsen ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor.

Bilen, en 85-modell, ble brakt til trafikkstasjonen på Jessheim for undersøkelser. Det avklipte taket bar tydelig preg av det harde sammenstøtet med trestammen. Det var vinterføre med snø og is på ulykkesstedet. Bilen hadde piggdekk.

Kriseteam

Selv lenge etter skoletid i går samlet elever, lærere og foreldre seg i personalrommet på Maura skole for å snakke om det som hadde skjedd.

De to guttene begynte på denne skolen for to år siden, og de var godt likt.

- De var blide og gode gutter som en raskt ble veldig glad i. I tillegg var de tillitsfulle, åpne og lette å få kontakt med, forteller rektoren.

Sammen med de andre lærerne og et kriseteam, informerte hun i går elevene om at to klassekamerater var gått bort.

- Det eneste man kan gjøre i en slik situasjon er å være ærlig og åpen og fortelle barna akkurat hva som hadde skjedd. Det ble veldig følelsesladet og mange gråt, forteller Hokstad.