- DREPT: Pål Stener Johannessen (t.v.) her på et bilde fra 60-tallet, døde 13. mars i år. Ifølge politiet ble han drept av den private hjemmehjelpen sin. Foto: Privat
- DREPT: Pål Stener Johannessen (t.v.) her på et bilde fra 60-tallet, døde 13. mars i år. Ifølge politiet ble han drept av den private hjemmehjelpen sin. Foto: PrivatVis mer

- Drept tre måneder etter at han arvet millioner

I vinter arvet Pål Stener Johannessen (90) sin formuende søster (95). Den drapssiktede kvinnen (60) jobbet for begge søsknene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 60 år gammel bestemor bosatt på Nordstrand ble i går varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha drept millionæren Pål Stener Johannessen (90). Hun nekter straffskyld, og stiller seg uforstående til beskyldningene.

Han ble funnet død i leiligheten sin på Frogner i Oslo 13. mars i år. I dødsannonsen var 60-åringen, som var mannens hushjelp i en årrekke, oppført som eneste pårørende.

Politiet mener at hun kvalte 90-åringen 13. mars, og at motivet var Johannessens formue, estimert til rundt ti millioner kroner.

Jobbet for bror og søster Frogner-millionæren fikk doblet sin formue i november, da hans søster (95) døde. Samtidig som han arvet sin søster, mistet han i og med dødsfallet sin nærmeste slektning.

En kilde som kjenner Johannessen og familien godt, sier at den siktede kvinnen ved siden av å jobbe for Pål Stener Johannessen også skal ha vært hushjelp for hans fem år eldre søster.

Dette bekreftes av en person som kjenner den siktede kvinnen. De siste årene skal det ha vært i begrenset omfang, fordi søsteren flyttet på gamlehjem.

I og med at den drapssiktede kvinnen jobbet for både Pål Stener Johannessen og hans søster, var hun i posisjon til å kjenne til både at 90-åringen arvet en betydelig formue fra sin søster, og at han hadde mistet sin nærmeste pårørende og eneste naturlige arving.

60-åringens advokat Øystein Storrvik bekrefter at den siktede kvinnen også jobbet for Pål Stener Johannessens søster.

- Han hjalp henne også, men jobbet primært for Pål, sier Storrvik.

Oslopolitiet ønsker ikke å kommentere etterforskningen i dag.

- Ville endre testamentet Advokat Børre Hagen har hatt ansvaret for dødsboet etter begge Johannessen-søsknenes død. Han hjalp også Pål Stener Johannessen med å sette opp testamentet sitt i januar i år.

- Jeg kan bekrefte at han var enearving etter sin søster, sier Hagen til Dagbladet.

ÅSTED: Kvinnen var innom 90-åringen flere ganger i uka, ifølge naboer. Etter at han mistet sin søster i november 2012, hadde Pål Stener Johannessen ingen nære slektninger igjen. Foto: Håkon Eikesdal
ÅSTED: Kvinnen var innom 90-åringen flere ganger i uka, ifølge naboer. Etter at han mistet sin søster i november 2012, hadde Pål Stener Johannessen ingen nære slektninger igjen. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

Pål Stener Johannessen satte opp testamente i januar i år. Ifølge TV2 var den drapssiktede kvinnen nevnt i testamentet.

Johannessen ville så gjøre endringer i testamentet, men døde før han fikk gjennomført disse.

- Store beløp Den barnløse 90-åringen var dårlig til beins, og var svært sjelden utenfor leiligheten. Personen som besøkte ham mest i leiligheten på Frogner, var den nå drapssiktede hjelpepleieren.

Den siktede 60 år gamle kvinnen oppga i Oslo tingrett at hun er uføretrygdet. Hun er også oppført med beskjeden inntekt de siste årene. Dagbladet får opplyst at hun skal ha blitt betalt svart for hushjelpjobbingen.

- Hun fikk ganske store beløp hver gang hun var innom, sier kilden.

Den siktede kvinnen havnet etter det Dagbladet kjenner til i økonomisk krangel med styret i bofelleskapet hun bor i ved flere anledninger. Blant annet skal ubetalte fellesutgifter ha ført til to saker i Forliksrådet.

Det framstår likevel ikke som om hennes økonomi har vært veldig anstrengt. I fjor var hun på ferietur til Japan. Tidligere i år satte hun i gang omfattende byggearbeider hjemme etter en vannlekkasje.

REKONSTRUKSJON: Politiet vil gjennomføre en rekonstruksjon sammen med den siktede kvinnen i leiligheten der 90-åringen ble funnet død. Foto: Håkon Eikesdal
REKONSTRUKSJON: Politiet vil gjennomføre en rekonstruksjon sammen med den siktede kvinnen i leiligheten der 90-åringen ble funnet død. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer