Drept under Bybrua

STAVANGER (Dagbladet): Tina Jørgensen ble slått til døde rett under Bybrua, bare 200 meter fra sin bolig. Drapsmannen kan ha holdt liket skjult i flere døgn, før kroppen ble dumpet i kummen ved Bore kirke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ettermiddag sperret politiet av et område under Bybrua på Sølyst i Stavanger. Kort etter startet teknikere finkjemming av området, og gjorde flere funn som vil bli analysert.

Blant annet vil det bli sjekket om sementbiten fra plastsekken som skjulte liket, kan stamme fra brufundamentet. Politiet har trolig funnet deler som kan stamme fra den hvite plastsekken som ble funnet i kummen, under liket av Tina.

Skjermet åsted

Kriminalsjef Bjørn Andersen vil ikke kommentere hva politiet har funnet under Bybrua.

Det bekreftes at politiet mener Tina ble drept under Bybrua, før hun ble svsøpt i en hvit sekk og fraktet bort fra området i en bil. Åstedet ligger godt skjermet for innsyn.

- Jeg ønsker ikke å kommentere dødstidspunktet, var det kriminalsjef Bjørn Andersen ville si til spørsmål om politiet vet når Tina ble drept.

Holdt liket skjult?

Tina forsvant natt til søndag 24. september. Politiet mener å kunne fastslå at hun ble drept samme natt.

En gang i perioden fra søndag 24. september og fram til tirsdag 3. oktober ble liket dumpet i kummen ved Bore kirke på Klepp. Vitneobservasjoner og egen etterforskning har fått politiet til å anslå dette tidsrommet.

Politiets opplysninger er basert på tekniske funn i kummen, obduksjonsrapporten, konstateringen av drapsstedet under Bybrua i Stavanger og trolig tekniske funn der. Taktiske opplysninger og tips fra publikum gjør at etterforskerne er mer enn rimelig sikre på at liket ble oppbevart et sted i flere dager, før det ble gjemt ved Bore kirke.

Viktig tips

Selv om kriminalsjef Bjørn Andersen understreker at politiet er mentalt forberedt på at etterforskningen vil kunne komme til å ta lang tid, er det klart at funnet av drapsstedet er et gjennombrudd i jakten på mannen som drepte Tina Jørgensen.

Verken Andersen eller etterforskningsleder Torbjørn Knutsen ville i går kommentere utviklingen av etterforskningen. De avviste kontant å si noe om hvordan saken utviklet seg.

- Utover at vi har mottatt meget interessante tips, vil vi ikke kommentere forholdet, sier Andersen.

Nye avhør

I går hadde politiet foretatt 47 formelle avhør, i jakten på personen som drepte Tina. En bekjent av henne satt i går i avhør. Vedkommende er også tidligere avhørt av politiet.

- Ingen har status som mistenkt eller siktet i saken, presiserer Bjørn Andersen.

Politiet er fortsatt ute etter personer som har vært i området ved Bore kirke fra natt til søndag 24. september og fram til tirsdag 3. oktober.

- Det passerer 7000 biler i døgnet forbi kirka. Vi ønsker kontakt med personer som har vært i området i dette tidsrommet, sier Bjørn Andersen.

Fortsatt er to biler som er sett i Stavanger sentrum, og som muligens kan settes i forbindelse med drapet, ikke identifisert.

- Vi ønsker ikke å kommentere om noen av de etterlyste bilene er observert ved Bore kirke, sier kriminalsjefen.

VIKTIGE FUNNE: Politiets etterforskere gjorde en rekke funn under bybrua i Stavanger der man mener Tina ble drept. Blant funnene er en sementbit faststivnet til en hvit plastsekk og Tinas håndveske.