Drept ved en feiltakelse?

Amerikanske soldater hevder at de ble skutt på fra Palestine Hotel, der pressefolkene bor. De kan ha trodd at et kamera var et gevær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Se nøye på dette bildet: Merkene på veggen viser hvor den amerikanske stridsvognen traff Palestine Hotel i formiddag. På balkongen ved siden av står et kamera montert på stativ.

Hva siktet amerikanerne på?

To drept

Fire Reuters-journalister og en spansk tv-reporter ble skadet i angrepet. Noen timer etter angrepet døde kameramannen Taras Protsyuk (35) av skadene. Kameraet på balkongen skal ha tilhørt Protsyuk, som sto på balkongen for å filme de fremrykkende styrkene.

I ettermiddag kom beskjeden om at spanske Jose Couso (37) fra kanalen Telecinco også var så hardt skadet at livet ikke kunne reddes.

Amerikanske soldater hevder at snikskyttere brukte bombekastere og skjøt fra hotellet. Derfor skjøt en tanks tilbake mot rommene der de mente at skuddene kom fra. Rom i 14., 15. og 17. etasje ble truffet. Reuters holdt til i 15. etasje, Telecinco holdt til i etasjen under.

På pressekonferansen hos Sentralkommandoen i Qatar noen timer etter det fatale angrepet, hevdet pressetalsmann at skuddene kom fra lobbyen. Brigader Vincent Brooks sier at irakerne bruker alle slags sivile gjemmesteder i kampen mot de amerikanske styrkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer