Drept

I går skjøt serbiske politistyrker over hodene på et gravfølge i landsbyen Krajkova. Landsbyen gravla 11 år gamle Shemsi Elshani. Han ble skutt fra en posisjon serberne kontrollerer mens han sanket ved lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SKUTT: Shemsi Elshani ble 11 år. Da han ble begravd i landsbyen Krajkova i går hvinte serbiske kuler over gravfølget.

Den serbiske terroren i Kosovo fortsetter med uforminsket styrke. I morgen går NATOs tidsfrist ut. Da kan bombene regne over Serbia.

Serbias sterke mann Slobodan Milosevic fortsetter sin katt- og muslek med Vesten. Men han vet at kruttet holdes tørt i NATO og at han må trekke ut tropper i en helt annen målestokk enn han hittil har gjort hvis han skal unngå bombing.

- Han har gjort framgang, men han må prøve fryktelig mye mer, sier Storbritannias utenriksminister Robin Cook. Han sier trusselen om bombing vil bli intensivert etter at NATO skal vurdere situasjonen i morgen. Noen serbiske styrker er trukket ut. Men de fleste er bare omgruppert. NATO krever at alle serbiske styrker som har kommet inn i Kosovo siden mars, skal ut.

Troverdighet

- Det militære presset må opprettholdes. Jeg vet at det blir tatt dødsens alvorlig i Beograd. Å opprettholde presset dreier seg også om verdenssamfunnets troverdighet, sier en diplomat til Dagbladet under forutsetning av anonymitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer