Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drepte 13 år gammel biltyv

Devin Brown var ubevæpnet, men ble skutt da han rygget mot politibilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den erfarne politibetjenten Steven Garcia (31) var ute på patrulje med makker Dana Grant (26) i Los Angeles på søndag, da de observerte at sjåføren i en rødbrun Toyota Camry kjørte på rødt lys.

Patruljen fulgte bilen til Harbor Freeway, og prøvde å få sjåføren til å stoppe.

Ti skudd

Biljakten endte tre minutter seinere. Den mistenkte biltyven, Devin Brown (13), mistet kontrollen og kjørte rett på fortauet ved krysset mellom West 83rd Street og South Western Avenue, skriver LA Times.

En 14 år gammel passasjer prøvde å rømme, mens 13-åringen satte bilen i revers og rygget på politibilen.

Steven Garcia trakk deretter fram pistolen, og fyrte av ti skudd mot Brown. 13-åringen døde av skadene.

Unødvendig

Drapet har ført til høylytte protester i det afro-amerikanske miljøet i byen, som fremdeles har lite tiltro til politiet etter Rodney King-saken 3. mars 1991.

SØRGER: Folk strømmer til stedet der Devin Brown (13) ble skutt og drept av politiet. Foto: Scanpix/AP
SØRGER: Folk strømmer til stedet der Devin Brown (13) ble skutt og drept av politiet. Foto: Scanpix/AP Vis mer

Under opptøyene som begynte da fire politimenn ble frikjent av en helhvit jury, ble 53 mennesker drept, over 1400 skadd og verdier for en milliard dollar gikk tapt.

- Innbyggerne er forskrekket over denne tragiske og unødvendige skytingen. Det er tydelig at noen politifolk ikke verdsetter livene til unge afro-amerikanske menn.

Frustrasjonen er i ferd med å bygge seg opp, og slikt gjør det vanskelig å samarbeide med politiet, sier John Mack, president for en borgerrettighetsgruppe for fargede i byen.

De to politibetjentene, Steven Garcia og Dana Grant, er begge omplassert til skrivebordstjeneste mens saken etterforskes.