Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drepte 17 kenguruer: - Snudde for å drepe flere

Døde kenguruer lå strødd langs veien.

DREPT: Dyrevelferdsgruppa RSPCA hevder en bilist bevisst drepte 17 kenguruer i Wacol ved Brisbane i Australia natt til mandag. Foto: RSPCA / NTB Scanpix
DREPT: Dyrevelferdsgruppa RSPCA hevder en bilist bevisst drepte 17 kenguruer i Wacol ved Brisbane i Australia natt til mandag. Foto: RSPCA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Australske myndigheter jakter på en bilist som antas å ha bevisst kjørt over og drept 17 kenguruer i Wacol, utenfor storbyen Brisbane.

Dyrevelferdsgruppa Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) sier de er forskrekket over dyredrapene. De døde dyrene ble funnet mandag morgen, strødd langs en 100 meter lang veistrekning. 

- Vi måtte avlive én av dem, 16 var allerede døde, sier talsperson Michael Beatty i RSPCA ifølge nyhetsbyrået AAP

- Påkjørt med vilje Han forklarer at kenguruene kommer ut for å spise om kvelden, for å unnslippe den stekende varmen om dagen. Ifølge Beatty er ikke dyrene redd for biler, fordi bilistene prøver å unngå dem. Det var ikke tilfelle natt til mandag. 

- De har definitivt blitt påkjørt med vilje. Man ser tydelige hjulspor der sjåføren har kjørt av veien for å treffe dem, sier Beatty til AAP. 

- Snudde for å drepe flere RSPCA mener hendelsen fant sted en gang mellom 18.00 søndag og tidlig mandag morgen. Sjåføren skal ha kjørt ned en stor gruppe kenguruer, før personen snudde for å drepe flere.

- Du kan se at personen kjørte av veien på den ene siden for å treffe flere av dem, før bilen kom tilbake på veien der fire-fem andre ble truffet, sier Beatty til CNN.

Politiet har foreløpig få ledetråder i letingen etter den skyldige, men sier de er på jakt etter en bil med påmontert kufanger. 

Så sent som oktober i fjor ble en 18 år gammel australsk mann siktet for å ha drept over 100 kenguruer med bilen sin, i New South Wales i Australia. 

HJULSPOR: Bildene, som er tatt av RSPCA, viser tydelige hjulspor der bilen har kjørt ut av veien og truffet flere kenguruer. Flere av de døde dyrene skal ha vært svært unge. Foto: RSPCA / NTB Scanpix
HJULSPOR: Bildene, som er tatt av RSPCA, viser tydelige hjulspor der bilen har kjørt ut av veien og truffet flere kenguruer. Flere av de døde dyrene skal ha vært svært unge. Foto: RSPCA / NTB Scanpix Vis mer