Drepte 19 fordi kona ble fornærmet

En 39-årig trebarnsfar er arrestert for drapene på 19 prostituerte kvinner i den hellige byen Mashhad i Iran. Mannen skal ha drept kvinnene fordi kona ble fornærmet av en horekunde som trodde hun var prostituert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I flere måneder har massemorderen herjet i Mashhad. De 19 ofrene er alle kvinner, kvalt med hodeplagget sitt. Alle var iført svarte kjoler, de var narkomane eller prostituerte - og alle ble drept på søndager.

«Edderkopp»

Nå tror politiet de har tatt den fryktede massemorderen. En 39 år gammel bygningsarbeider og trebarnsfar er arrestert og avhøres nå av politiet. Det bekrefter Irans politisjef Mohammed Baqer Qalibaf.

Drapene kalles «edderkoppdrapene» på folkemunne, fordi kvinnene er kvalt i sine egne hodeplagg - på samme måte som edderkoppen bruker nettet sitt til å fange ofrene.

39-åringen bor med kone og tre barn i et av Mashhads fattigstrøk, hvor det også vanker prostituerte.

Politiet tror mannen begikk massedrapene etter at en horekunde gjorde tilnærmelser til hans kone i den tro at hun var en prostituert.

- Han er ikke en umoralsk mann. Han voldtok ikke noen av sine ofre, sier politisjef Qalibaf til nyhetsbyrået AP.

Arresterte 500

Den 19. kvinnen ble drept i helga. Dermed satte politiet i gang en massearrestasjon av 500 prostituerte for å beskytte dem mot den mystiske «edderkoppmannen». Flere har anklaget politiet for at de ikke har gjort nok for å løse saken.

- Hvis disse drapene hadde funnet sted et annet sted i verden, hadde etterforskerne blitt sparket, sier parlamentsmedlemmet Ali Tajernia til BBC.

  • Prostitusjon ble forbudt i Iran i 1979, men foregår likevel i de fleste store byene.
<B>MASSEMORDER TATT:</B> Iranske kvinner i byen Mashhad kan puste lettet ut etter at «edderkoppmorderen» er tatt.