- Drepte 19 på 9 måneder

Yoo Young-Chul (33) er den verste seriemorderen sørkoreansk politi har sett. Her ser han på mens de graver frem levninger etter noen av ofrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har så langt gravd frem levninger av 11 mennesker som ble ofre for sørkoreanske Yoo Young-Chuls (33) syke sinne.

Yoo ble arrestert torsdag, etter å ha banket opp en massøse i sørlige Seoul. Under avhøret kom han med en overraskende tilståelse. Han hadde drept 19 mennesker på 9 måneder.

Under streng bevoktning ble han i dag tatt med til et funnsted nær et fjelltempel i nordlige deler av Seoul, hvor politiet har gravd frem levninger etter minst 11 ofre.

Etterforskerne mener Yoo lurte med seg sine yngre, kvinnlige ofre - hadde sex med dem, og slo dem ihjel med en hammer. For så å bruke elektrisk sag, kniver, hammere, økser og sakser til å partere likene.

- Han nærer et sterkt hat mot velstående mennesker, kvinner og samfunnet, sier politisjef Huh Joon-young ifølge BBC News Online.

Dømt 14 ganger før

Yoo er straffedømt hele 14 ganger tidligere, for blant annet voldtekter og ran. Han slapp ut av fengslet i fjor. Under en måned etter løslatelsen skal han ha drept et velstående ektepar - Lee (73), en universitetsprofessor, og hans kone (68).

Torsdag ble han altså arrestert på ny.

Fattigslig barndom

Yoo ble født inn fattig familie i Seoul. Han hadde to brødre og en søster. Da han var 14, mistet han faren i et epilepsianfall. Da han var 18, mens han gikk på skolen, kom han i klammeri med loven og ble sendt på forbedringsanstalt. Han fullførte aldri utdannelsen.

I 1991 traff han en massøse ved havn Hwang, som han giftet seg med. Men 14 arrestasjoner, og totalt 11 år i fengsel, var neppe det beste grunnlaget for et harmonisk ekteskap. I mai 2002, mens Yoo sonet en dom i Jeonju, ble ekteparet formelt skilt.

Lengtet etter å drepe

Det var i kjølvannet av det havarerte ektskapet at Yoo begynte å vise seg mer og mer mentalt ustabil. Blant annet viste han en stadig sterkere aversjon mot folk.

Som sin far - og en bror som døde av epilepsi i 1994 - lider også Yoo av sykdommen.

Ifølge politiet ble hans egen dødsangst utslagsgivende; han begynte å lengte etter å drepe.

De fleste av Yoos ofre bodde i velbeslåtte nabolag - eller jobbet som massøser eller i barer. I avhør er det kommet frem at Yoo anklager velstående mennesker for all hans ulykke.

Som regel brøt han seg inn i velbeslåtte nabolag midt på lyse dagen, mens husets beboere etter all sannsynlighet var på arbeid, og det bare var eldre hjemme. Han rørte aldri penger eller verdisaker, hvilket understøtter teorien om drapsmotivet.

Ifølge politiet forsøkte Yoo å ta sitt eget liv før pågripelsen. I bagen hans ble det funnet hundrevis av sovepiller.

Han har i avhør fortalt at han også ville drepe sin kone, men at han ombestemte seg på grunn av parets 11 år gamle sønn.

(Kilder:

The Korea Herald
BBC News Online)

SØR-KOREAS VERSTE SERIEMORDER: Ifølge politiet er Yoo Young-Chul (33) den verste seriemorderen i Sør-Koreas historie.
SER PÅ: Yoo Young-Chul (33) står og betrakter politifolkene mens de graver frem levninger av hans ofre i Seoul i dag. Ifølge politiet brukte han blant annet elektrisk sag, kniver og sakser til å partere likene.
BÆRER BORT LEVNINGER: Her bærer politiet bort levninger etter noen av Yoo Young-Chuls ofre, oftest kvinner og velstående. Bakgrunnet for hatet skal ha bakgrunn i en fattig barndom og opprivende kjærlighetsforhold.