Drepte 33-åringen med hagle

Politiet bekrefter at drapsoffer i Sula var halvbror til siktedes samboer.

KRIPOS PÅ PLASS: Kripos kom i ettermiddag til åstedet for å bistå i de tekniske undersøkelsene. Foto: Fridgeir Walderhaug
KRIPOS PÅ PLASS: Kripos kom i ettermiddag til åstedet for å bistå i de tekniske undersøkelsene. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||
(Dagbladet):Politiet på Sunnmøre gjennomførte i går kveld avhør av den 25 år gamle mannen som er siktet for forsettelig drap på en 33 åring i Langevåg i Sula kommune på Sunnmøre.

Drept med hagleMannen erkjenner å ha skutt og drept 33 åringen, men erkjenner ikke straffeskyld. Han hevder han handlet i nødverge. Drapet fant sted i leiligheten til siktede og hans samboer, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet bekrefter at avdøde var halvbror til siktedes samboer og var på besøk hos samboerparet. Det var også en fjerde person tilstede i leiligheten når drapet skjedde.

Politiet vil ikke kommentere nærmere hva de enkelte har forklart om hendelsen, men bekrefter at det oppstod en situasjon som til slutt endte med at 33 åringen ble skutt og drept med et haglegevær.

Politiet ønsker også å bekrefte at siktede ringte selv til politiet og meldte fra om det som hadde skjedd like etter hendelsen. Politiet ønsker videre å opplyse at en har grunn til å tro at hagla som ble benyttet, er et våpen som siktede hadde tillatelse til å ha.

Siktede hadde våpentillatelse til to våpen.

Siktede er ikke tidligere straffet for volds- eller trusselforhold, men han ble i 2005 straffet for å ha båret en våpenetterligning på offentlig sted, skriver politiet.

Kripos kommerDen taktiske etterforskingen pågår for fullt og Kripos kommer i dag til åstedet for å starte sine tekniske undersøkelser.Politiets siktelse mot mannen er uendret.

I politiavhør har den drapssiktede 25-åringen forklart at han skjøt kjærestens bror i selvforsvar på Sula natt til i går.

- Siktede ringte politiet selv umiddelbart etter at skudd var avfyrt. Det gir et godt bilde av situasjonen. Han sier han brukte våpen for å stanse utvikling av en situasjon som han ikke så andre muligheter til å hindre, uttalte 25-åringens forsvarer Inger-Marie Sperre til Dagbladet tidligere i dag.

Drapet på Langevåg i Sula natt til i går skjedde hjemme hos den drapssiktede 25-åringen. I leiligheten bodde det to menn. Siktede leide hos eieren av leiligheten. I går kveld forklarte den siktede mannen i avhør om hendelsesforløpet.

- Min klient nekter straffskyld etter siktelsen, sier advokat Sperre til Dagbladet. Avhørene av 25-åringen vil fortsette utover dagen i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer