Drepte 34 falske spekkhoggere med pistol

55 hvaler strandet i Sør-Afrika.

SKYTES: Om lag 55 falske spekkhoggere strandet i dag på Longbeach i Cape Town, Sør-Afrika. Minst tredve må avlives, etter at det var umulig å få dem tilbake på sjøen. Tjue fikk komme tilbake til sitt rette element. Foto: Scanpix/EPA/NIC BOTHMA
SKYTES: Om lag 55 falske spekkhoggere strandet i dag på Longbeach i Cape Town, Sør-Afrika. Minst tredve må avlives, etter at det var umulig å få dem tilbake på sjøen. Tjue fikk komme tilbake til sitt rette element. Foto: Scanpix/EPA/NIC BOTHMA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Forskere sier 34 strandede falske spekkhoggere må avlives, etter at de motsatte seg redningsforsøk på Long Beach i Cape Town, Sør-Afrika i ettermiddag, melder AP.

- Jeg føler meg trist, men det var den riktige tingen å gjøre, sier leder Nan Rice i Dolphin Action and Protection group til det Sør-Afrikanske nyhetsbyrået SAPA.

Rundt 55 hvaler forvillet seg opp på stranda, og svømte opp igjen straks de ble forsøkt reddet. Tjue av dem ble reddet, men vind og høye bølger gjorde det nær umulig for et hundretalls redningsarbeiderene å dytte de store pattedyrene tilbake på sjøen.

Seks bulldosere ble satt inn i den vanskelige aksjonen.

- Staks vi fikk hvalene på sjøen så svømte de på land igjen. Det er ikke en veldige enkel situasjon, sier talsmann Craig Lambinon ved National Sea Rescue Institute til AP.

De dødsdømte hvalene ble skutt med pistol for å redusere mengden stress. Det oppsto tumulter mellom myndighetspersoner og frivillige som forsøkte å redde hvalene fra massakeren.

Årsaken til massestrandingen er ikke kjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer