Drepte 60 sektmedlemmer

- Beklagelig, men nødvendig, sier innenriksministeren i Tsjad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Regjeringssoldater i Tsjad har drept over 60 tilhengere av en muslimsk åndelig leder som truet med hellig krig. Lederen Ahmat Israel Bichara har erklært at han vil innføre «Den Sanne Islam» i landet.

Den tsjadiske sikkerhetsministeren Ahmat Mahamat Bachir sier ifølge BBC at tallet på døde var «beklagelig, men nødvendig» for å få kontroll over ekstremistenes handlinger.

- Det er et beklagelig antall, men vi mener vi kan kontrollere situasjonen som har oppstått på grunn av disse terroristenes, disse ekstremistenes handlinger, sier Bachir til Reuters.

700 sektmedlemmer hadde tatt kontroll over en landsby sør i Tsjad der de brente ned hus og kirker. Bichara sier han og hans tilhengere er forberedt på en hellig kamp mot kristne  og ateister i hele verden.

Ytterlige 50 personer ble såret i gårsdagens kamp, der de fleste av tilhengerne av den åndelige lederen Ahmat Israel Bichara kjempet mot regjeringssoldatene med sverd, spyd og pil og bue. Fire av regjeringens soldater ble drept.

KJEMPER FOR ISLAM: Sektleder Ahmat Israel Bichara sier han og hans tilhengere vil kjemp for å innføre «Den Sanne Islam» i Tsjad.