Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drepte abortlege - vil gjøre det igjen

Den radikale abort-motstanderen James Kopp er dømt til fengsel på livsstid etter at han drepte en abortlege. Han mistenkes for fire lignende saker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

James Kopp ble i mars funnet skyldig i å ha skutt og drept legen Barnett Slepian. Nå er dommen klar, fengsel i 25 år til livsstid. Mens han soner skal det vurderes om han skal slippe fri eller om han må sitte bak murene resten av livet.

Det var i 1999 at James Kopp skjøt legen som utførte aborter. Kopp fortalte i retten at han aldri mente å ta livet av legen, men skade han slik at han ikke kunne utføre flere aborter. Etter drapet la Kopp ut på en to år lang flukt fra politiet. Han kom inn på listen over de mest ettersøkte i USA og i mars 2001 ble han pågrepet i Frankrike.

I retten har James Kopp forklart at han ville skutt igjen for å redde ufødte barn mors liv.

- Jeg skulle ønske jeg kunne sonet 10 livstidsdommer eller 10 dødstraffdommer for å redde dem (barna), sa Kopp i retten.

Drapsmannen er også mistenkt og etterforskes for angrep på andre abortleger og abortklinikker. Skyteepisodene skal ha funnet sted fra 1994 til 1997 i blant annet New York og Canada.

LØPET ER KJØRT:</B> James Kopp føres inn i retten der han får straffen sin for å ha drepte en abortlege.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media