Drepte allerede i februar

John Allen Muhammad (41) og John Lee Malvo (17) begynte drapsraidet lenge før det første snikskytterdrapet. I februar drepte de Keenya Cook (21) med ett skudd. Ekskjæresten var mistenkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to er mistenkte for de ti drapene som fikk innbyggerne i Washington-området til å barrikadere seg i hjemmene sine i ukesvis. Tre mennesker ble hardt skadet. De to avslørte seg selv da de ringte til politiet og ba dem «sjekke med folka i Montgomery». I Montgomery sjekket politiet raskt alle skyteepisoder. Et drap og et drapsforsøk utenfor vinmonopolet i september ble begått med samme type våpen og samme kaliber som snikskytterdrapene. Claudine Parker ble drept, men venninnen Kellie Adams overlevde og ga politiet en beskrivelse av gjerningsmannen. Dét førte politiet på sporet etter John Allen Muhammad.

Både Muhammad og Malvo vil bli siktet for snikskytterdrapene i statene Virginia og Maryland. I Alabama er de allerede siktet for drapet på Claudine Parker. I Virginia er det dødsstraff.

Drepte feil person

Nå har politiet funnet spor som tyder på at de to begikk drap allerede i februar. Da ble 21 år gamle Keenya Cook fra Tacoma skutt og drept. Cook var hjemme og laget mat da hun ble drept med

ett enkelt skudd

da hun åpnet døra hjemme hos tanten, der hun bodde. Drapsmannen siktet på ansiktet hennes. Tanten fant jenta død på trappa. Maten brant fremdeles på komfyren.

Et halvt år tidligere hadde Cook blitt mor til en liten jente. 21-åringen hadde flyttet inn hos tanten sin for å få beskyttelse mot den voldelige ekskjæresten. Barnefaren ble avhørt etter drapet.

Men Cook var neppe målet for skuddet som ble avfyrt da døra ble åpnet. Cooks tante, Isa Nichols, hadde tidligere jobbet for verkstedet som Muhammad drev. Hun kjente både Muhammad og hans daværende kone, Mildred. Da ekteparet gikk fra hverandre, tok Isa Nichols parti med venninnen i det bitre oppgjøret som fulgte.

Familien til Cook lurte allerede den gangen på om morderen egentlig hadde ønsket å drepe Isa Nichols.

Skjøt mot synagoge

Politiet tror også at de to sto bak skyting mot en synagoge i Tacoma i mai. Ingen ble skadet i denne episoden. Våpenet som ble benyttet, er blitt knyttet til en mann fra Tacoma. Mannen tok i forrige uke kontakt med politiet og fortalte at han hadde lånt ut våpnene sine, en .44 Magnum revolver og et 45. halvautomatisk håndvåpen, til John Allen Muhammad og John Lee Malvo. Mannen bodde sammen med de to snikskytterne fra februar til juli. De tre skal ha blitt venner fordi de hadde en felles interesse i skytevåpen.

Et av våpnene er det samme som ble brukt til å drepe Keenya Cook.

- Som et resultat av dette regner vi nå John Allen Muhammad og John Lee Malvo som mistenkte for drapet på Keenya Cook, sier politisjef David Brame i Tacoma.

OFFER:</B> Keenya Cook som nybakt mor. Et halvt år etter fødselen ble hun skutt og drept ved utgangsdøra der hun bodde.
STARTET I FEBRUAR: John Allen Muhammad (41) og John Lee Malvo (17)
DRAPSVÅPENET:</B> En Bushmaster XM15 .223 kaliber rifle.