- Drepte Anneli for å unngå å bli tatt for kidnapping

Gjeningsmennene ville ha løsepengene elektronisk - men beløpet var altfor høyt for nettbanken.

DREPTE FOR Å SKJULE SPOR: Politiet i Dresden er overbevist om at Anneli-Marie ble drept fordi bortførerne var redd for at hun kunne gjenkjenne og identifisere dem.  Foto: PRIVAT/POLITIET
DREPTE FOR Å SKJULE SPOR: Politiet i Dresden er overbevist om at Anneli-Marie ble drept fordi bortførerne var redd for at hun kunne gjenkjenne og identifisere dem. Foto: PRIVAT/POLITIET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): Politiet i Dresden gikk på en pressekonferanse nå i ettermiddag ut med detaljer fra bortføringen, drapet  og jakten på de skyldige i saken som har rystet Tyskland de siste dagene.

- Torsdag ved sjutida forlot Anneli-Marie og bikkja hjemmet i en landsby utenfor Meissen, for å gå på luftetur. En halv time senere møtte hun de mistenkte gjerningsmennene og ble overfalt. Rett før klokka åtte forsøkte gjerningsmennene å ringe Annelis far fra jentas egen mobil. Han kunne ikke svare, men ringte noen minutter senere tilbake.

En gjerningsmann meddelte at han hadde Anneli i sin vold, og at det ville koste 1,2 millioner kroner i løsepenger å få henne satt på fri fot. I bakgrunnen hørte han datterens desperate rop om hjelp, opplyser politipresident Dieter Kroll på en pressekonferanse i Dresden nå i ettermiddag.

Fant hunden Faren kastet seg i bilen og kjørte rundt for å se om han kunne finne jenta. På en øde skogsvei to kilometer hjemmefra, fant han datterens sykkel - og i nærheten også familiens hund. 

Da kona hans fikk høre om dette, besluttet paret å kontakte politiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.