Drepte åtte skolebarn med kniv

Minst åtte barn ble drept og over 20 skadd da en mann stormet et klasserom i Japan. Mannen gikk løs på barna med en kjøkkenkniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tragedien skjedde i byen Osaka, vest i Japan fredag, melder AP.

To barn ble drept på åstedet, mens seks andre barn døde på sykehuset, melder talsmannen for brannvesenet, Tetsuo Higashimoto. Seks andre barn er alvorlig skadd, melder Tesuya Taniguchi, også han talsperson for byens brannvesen.

Lang kniv

26 barn og tre lærere ble stukket ned av knivdesperadoen. Mannen kom inn i klasserommet like etter at den første skoletimen hadde startet fredag morgen, japansk tid.

Iført en 15 centimeter lang kjøkkenkniv kastet den 37 år gamle mannen seg over skolebarna. Mannen ble arrestert på åstedet og er brakt til det lokale sykehuset fordi han ble skadd under pågripelsen.

Angriperen er identifisert som Mamoru Takuma, melder AP. 37-åringen skal tidligere ha jobbet på en annen barneskole i Osaka.

Beroligende midler

Skolens rektor, Hisao Yoshiuchi, har foreløpig ikke fått full oversikt over tragedien.

- Vi har ikke fått bekreftet hvor mange som er skadd ennå, sier han.

Ifølge det nasjonale tv-selskapet NHK, kom knivdesperadoen inn på skolen via en veranda. Deretter kastet han seg over barna som befant seg i det nærliggende klasserommet og i gangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer