Drepte «bandittdronning» som hevn for massakre

Mannen som drepte bandittdronningen Phoolan Devi har tilstått. Han sier til indisk politi at drapet var en hevn for en massakre i 1981.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også Møtte døden

Les Atlantic Monthlys intervju med Phoolan Devi.

Mannen ble arrestert fredag og deretter avhørt. I avhøret har han sagt at han drepte den indiske politikeren sammen med sin fetter.

Devi ble skutt og drept på høylys dag da hun kom hjem fra jobben som parlamentariker onsdag ettermiddag. Hun kom fra en lavkastefamilie, og satt 11 år i fengsel etter at en gjeng drepte 22 menn av høy kaste som skal ha voldtatt henne da hun var barn. Devi avviste anklager om at hun deltok i massakren. Hun ble giftet bort som barn og grovt mishandlet. I flere år ledet hun en bandittgjeng som plyndret og drepte landsbyboere i flere delstater. I 1983 overga hun seg til politiet, og fikk løfte om at verken hun eller de andre gjengmedlemmene kunne dømmes til døden. Etter 11 år ble hun benådet og endte til slutt opp som parlamentariker. Det er skrevet både bøker og laget film om hennes turbulente liv.

Drapet på Devi er blitt en politisk sak i India etter at hennes parti fredag krevde statsministerens avgang fordi myndighetene ikke innførte større sikkerhetstiltak for å beskytte henne.

(NTB)

KREMERT: «Bandittdronningen» ble kremert i går etter at familie og venner hadde tatt en siste avskjed ved kisten.