Drepte barna - fikk lærerjobb

Han er dømt til 21 års fengsel og ti års sikring for drapet på sine to sønner. De sakkyndige karakteriserte han som psykopat og aggressiv, og retten sa det var betydelig fare for nye straffbare handlinger. Nå jobber han som lærer i Rogaland, avslører VG i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen jobbet som lærer i Nord-Norge da han i 1983 ble arrestert og siktet for drapet på sine to sønner. I 1980 kvalte han en av sine sønner med å presse to pengestykker innkapslet i tyggegummi og en bananbit ned i halsen på ham. At dødsfallet egentlig var et drap ble ikke oppdaget før han tre år seinere drepte sin to år gamle sønn med å kvele han med en knapp innkapslet i tyggegummi.

- Denne læreren burde jobbet andre steder, både av hensyn til barna og seg selv, sier Norsk Lærerlags faste advokatforbindelse, Vidar Raugland til VG.

Aggressiv psykopat

Rettens sakkyndige slo fast at mannen hadde mangelfullt utviklede sjelsevner, at han hadde manglende skyldfølelse, svikt i kontrollmekanismer og viste aggressiv atferd overfor de kvinnene han hadde hatt forhold til.

Retten slo fast at det var betydelig fare for nye alvorlige straffbare handlinger. Nå jobber mannen som lærer ved flere barne- og ungdomsskoler i Rogaland, og etter det VG kjenner til er flere foreldre bekymret på grunn av mannens fortid.

Informerte kommunen

Da den drapsdømte mannen ble ansatt i en kommune i Rogaland i 1997 informerte han sin arbeidsgiver om fortiden. Den drapsdømte insisterte selv på å ikke være alene med barn i undervisningssituasjoner.

- Vi kom fram til at mannen hadde sonet ferdig, og at det ikke var grunn til å tro at dette kunne hende flere ganger, sier en leder i kommunens opplæringsetat.

Den drapsdømte ønsker ikke å kommentere saken.

- Jeg har lagt dette bak meg. Derfor har jeg ingen kommentarer til dette. Bortsett fra at eg på vegne av min familie kan si at det er opprivende at dette kommer opp igjen nå, sier han til VG.