Drepte bestevenninna - så begynte Twitter-meldingene

- Vi gjorde det virkelig på tre.

LANGE STRAFFER: Sheila Eddy (23) og Rachel Shoad (23) soner henholdsvis livstid og 30 år etter drapet på venninna Skyar Neese (16). Foto: Lakin Correction Ce
LANGE STRAFFER: Sheila Eddy (23) og Rachel Shoad (23) soner henholdsvis livstid og 30 år etter drapet på venninna Skyar Neese (16). Foto: Lakin Correction CeVis mer

Natt til 6. juli 2012 sneik 16 år gamle Skylar Neese seg ut hjemmefra fra familiens hjem i Star City i Vest-Virginia.

Hun kom aldri hjem igjen. Mysteriet som oppsto og detaljene som etter hvert har kommet fram, er rystende.

- Likte henne ikke

Denne kvelden skulle Skylar Neese møte sine to bestevenner Rachel Shoaf og Sheila Eddy, og de tre skulle møtes i skogen utenfor hjembyen.

DREPT: Skylar Neese (16) ble drept og dumpet i skogen av to av sine beste venner i 2012. Her er foreldrene Dave og Mary Neese Foto: Ap / NTB Scanpix
DREPT: Skylar Neese (16) ble drept og dumpet i skogen av to av sine beste venner i 2012. Her er foreldrene Dave og Mary Neese Foto: Ap / NTB Scanpix Vis mer

Da Neese ikke kom hjem igjen, fortalte venninnene en løgn om at de tre jentene kjørte rundt i byen og at de slapp av Skylar Neese like nedi veien for hennes og foreldrenes hjem.

Politiet begynte en storstilt etterforskning etter den da savnede jenta. Nesten et halvt år etter, i januar 2013, sprakk det for Rachel Shoaf.

Politiet skal før den tid ha mistenkt at de to venninnene hadde noe å skjule, og til slutt klarte ikke den da 16 år gamle jenta å holde på hemmeligheten.

- Vi spurte Rachel: «Hvorfor drepte dere Skylar?». Hennes eneste svar til det var: «Vi likte henne bare ikke», forteller politimannen Ronnie Gaskin, som deltok i avhørene av jentene, til ABC News.

Twitter-meldinger

Den amerikanske TV-kanalen har produsert en dokumentar om det rystende drapet, og avslører der en rekke Twitter-meldinger sendt ut av drapsofferet før drapet og av den drapsdømte venninna Sheila Eddy i dagene etter.

For selv om Rachel Shoaf innrømmet drapet, holdt venninna Sheila Eddy fortsatt maska og tilsynelatende fasaden - også på sosiale medier der hun tvitret om hverdagslige ting.

13. mars 2013 annonserte politiet at et lik de hadde funnet i et skogsområde utenfor Pennsylvania tilhørte da savnede Skylar Neese. Drapskvinnen Eddy tvitret følgende samme dag:

«Hvil i fred, Skylar. Du vil alltid være min beste venn. Det er den verste dagen i mitt liv, skrev hun med et bilde av de to tidligere venninnene sammen.

- Vi gjorde det på tre

Da venninna Rachel Shoaf tilsto drapet tidligere fortalte hun at hun og Eddy planla drapet i naturfagstimen. Planen skal ha vært å plukke opp Neese og kjøre til et øde område for å røyke marihuana. Ifølge henne var planen å telle til tre da de var i skogen og så knivstikke Neese.

«Vi gjorde det virkelig på tre», tvitret Eddy drøyt to uker etter at liket av venninna ble funnet.

Hun ble ikke pågrepet før 1. mai, over halvannen måned etterpå og nesten ti måneder etter at venninna ble drept. Både Eddy og Shoaf ble dømt for drapet. Eddy fikk livstid i fengsel for overlagt drap, mens Shoaf ble idømt 30 års straff, ifølge New York Post.