Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drepte datteren - begikk selvmord i fengselet

29-åringen som slo ihjel sin datter med slegge i Kragerø funnet død i cella.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 29-åringen som 7. mai slo ihjel sin datter Alexandra (5) med slegge har begått selvmord i Skien Fengsel.

Det bekrefter hans forsvarer, advokat John Christian Elden overfor Dagbladet.no.

- Han ble funnet død i cella i dag morges. Kriminalteknikere arbeider nå på stedet, men det er snakk om selvmord, sier Elden til Dagbladet.no.

Elden skulle etter planen besøke 29-åringen i fengselet i morgen. Blant annet fordi klienten i lang tid har slitt med depresjon.

- Han har vært veldig deprimert. Særlig etter at datterens mor stod frem med sin historie.

- Jeg hadde en avtale om å treffe ham i morgen fordi vi har vært bekymret over hans depresjon. Han har hele veien fastholdt at datteren var hans øyensten, sier han til Dagbladet.no

29-åringen har erkjent de faktiske forholdene og at han forvoldt sin datters død, men ville ikke erkjenne straffskyld. Rettsaken skulle starte 10. desember.

Elden sier både han og medforsvarer Thomas Randby har etterlyst mer psykiatrisk bistand for klienten under varetektstiden i Skien fengsel.

DREPT: Fem år gamle Alexandra døde av skadene hun ble påført med slegge  av faren (29). I dag morges ble 29-åringen funnet død i fengselscella. Foto: Scanpix
DREPT: Fem år gamle Alexandra døde av skadene hun ble påført med slegge av faren (29). I dag morges ble 29-åringen funnet død i fengselscella. Foto: Scanpix Vis mer

- Både siktede og hans mor har sammen med advokat Randby på mitt kontor gjentatte ganger gitt uttrykk for at han hadde behov for psykiatrisk oppfølging, men dette ble avslått som angivelig unødvendig. I etterpåklokskapens lys er det vanskelig å forstå, sier Elden til Dagbladet.no.

Han ønsker ikke å kritisere fengselet på nåværende tidspunkt.

- Det bør selvsagt ikke være mulig å begå selvmord på cella, men fengselet kan ikke ha 24-timers videoovervåking på sine innsatte. Men vi ønsker svar på hva som har skjedd.

Politiadvokat Jon Borgen kan bekrefte at den 29-åringen ble vurdert flere ganger:

- Men han ble erklært soningsdyktig de gangene han ble vurdert, sier politiadvokaten, som ikke vil si noe om når disse vurderingene ble gjort.

Påtalemyndigheten fikk melding om drapet klokka ni på morgenen, hvorpå politiet rykket ut og gjorde de nødvendige undersøkelsene.

- Politiet særskilte etterforskningsorgan er varslet og vil undersøke om politi eller kriminalomsorg har utført kritikkverdige handlinger i denne saken.

Politiet opplyser om at de pårørende er varslet om dødsfallet.

image: Drepte datteren -  begikk selvmord i fengselet
SONINGSDYKTIG: Politiadvokat Jon Borgen bekrefter at de fikk bekymringsmeldinger om at 29-åringen var deprimert, men at han flere ganger ble vurdert soningsdyktig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!