- Drepte datteren (2) fordi hun ikke ville legge seg

Faren mistenkt for å ha slått ned datteren og forlatt henne ute i kulda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Faren var sint fordi den to år gamle datteren ikke ville legge seg. Han slo henne bevisstløs og stengte henne ute i kulda. Der ble hun etterlatt for å dø, skriver AP.

Den grusomme hendelsen fant sted i Pennsylvania i USA. Den lille, frosne kroppen av Nyia Miangel Page ble funnet sist søndag på en forlatt lekeplass omtrent ti minutters gange fra familiens hus.

Små fotspor i snøen antyder at jenta har klart å reise seg og gå litt rundt før hun døde.

Faren arrestert

William Lorenzo Page (23), faren til den lille jenta, ble onsdag arrestert mistenkt for drap, kidnapping, falsk forklaring og overgrep.

Han har forklart politiet at han fant datteren våken og lekende nær et speil i gangen tidlig lørdag morgen. Da jenta ikke ville gå tilbake til senga, ble han så sint at han slo henne bevisstløs.

Deretter tok han med jenta ut, innrullet i et teppe, og forlot henne ved siden av et jernbanespor. Da pustet hun fortsatt.

Iskaldt

MISTENKT FOR DRAP PÅ DATTEREN: William Lorenzo Page (23) er arrestert av politiet i Pennsylvania. Foto:  AP/Scanpix
MISTENKT FOR DRAP PÅ DATTEREN: William Lorenzo Page (23) er arrestert av politiet i Pennsylvania. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Et vitne så faren komme tilbake til huset sitt fra den retningen Nyia ble funnet. En time senere var han ute på gata for å lete etter datteren, og han fortalte vitner at «noen tok datteren min».

Moren til den lille jenta har fortalt politiet at hun sist så datteren da hun Nyia prøvde å komme seg opp i foreldrenes seng like over midnatt. Hun tok da datteren med tilbake til sin egen seng.

Siktet for seksuelle overgrep

Myndighetene kan bare gjette på hvor lenge Nyia, som bare hadde på seg en genser og en bleie, kan ha overlevd i en temperatur på minus 16 grader celcius.

- En person på hennes størrelse, har sannsynligvis dødd veldig raskt. Hun hadde vært ute så lenge at da vi fant henne, var hun helt gjennomfrosset, sa medisinsk eksaminator, Karl E. Williams torsdag.

Faren er i tillegg nå siktet for seksuelle overgrep mot et annet barn kort tid før Nyia døde.

Under etterforskningen av Nyias forsvinning, kom det frem at Page gikk inn på soverommet til et annet barn i huset.

Han holdt over barnets munn med hånden og tok på barnets kjønnsorgan med det andre. Deretter forlot han rommet, fulgt av Nyia, har barnet forklart politiet.