Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykepleier tilstår drap:

Drepte de eldre fordi de «var onde»

- De var utvalgt av gud, hevdet pleiersken.

SERIEMORDER: Elizabeth Wettlaufer har tilstått drap på åtte eldre. Hun jobbet på to eldresentre og hevder at ofrene var valgt ut av gud. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sykepleieren Elizabeth Wettlaufer (49) fra Ontario, Canada, har tilstått drap på minst åtte pleietrengende eldre i perioden 2007 til 2014. Seks andre personer overlevde det som skal ha vært drapsforsøk, skriver nyhetsbyrået CBC News.

I avhør med politi fortalte Wettlaufer at hun var overarbeidet, og at de gamle pasientene var krevende, og lo av henne. Wettlaufer sa at enkelte var onde og at de derfor måtte dø.

Se video øverst i saken.

Brukte insulin

Wettlaufer innrømmer at hun brukte store mengder insulin til å drepe sine ofre. I det lange avhøret med politiet kom hun med mange forklaringer, men ingen av dem omhandlet ønsker fra ofrene om aktiv dødshjelp.

- Jeg visste forskjellen mellom rett og galt, men jeg trodde det var noe som gud, eller noen andre, ville at jeg skulle gjøre, sier pleieren i avhøret.

Før hun fortsatte:

- Men jeg begynte et øyeblikk å tvile litt på at det var gud.

Ifølge Wettlaufer skal stemmer i hodet hennes ha fortalt henne at gud eller djevelen ville at hun skulle drepe de eldre pasientene. Dette er blant det hun forteller i avhøret i videoen øverst i saken.

Føler både skyld og skam

CBC News melder at Wettlaufer føler både skyld og skam. På spørsmål fra etterforskerne om hva hun vil si til ofrenes familier svarer hun:

- Hva kan man si som vil bety noe? Unnskyld er ikke nok. Jeg burde fått hjelp tidligere. Jeg tok noe fra dere som var verdifullt, og som ble tatt for tidlig.

Dom faller senere i måneden og den tidligere pleiersken risikerer livstid i fengsel.

Elizabeth Wettlaufer: - Jeg ville ikke at hun skulle dø, men tenkte at hvis jeg fikk henne i koma ville hun bli enklere å håndtere. Foto: Skjermdump
Elizabeth Wettlaufer: - Jeg ville ikke at hun skulle dø, men tenkte at hvis jeg fikk henne i koma ville hun bli enklere å håndtere. Foto: Skjermdump Vis mer
Hele Norges coronakart