- Drepte etter å ha sett wrestling

12-åringen innrømmer å ha slengt seks år gamle Tiffany Eunick i bakken så hodeskallen hennes knuste. Nå legger hans forsvarer skylden på fjernsynsoverført wrestling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er en av de yngste involverte i en straffesak noen sinne som tiltales som voksen. Før rettssaken mot hans klient starter i Fort Lauderdale i Florida, hevder forsvareren hans at 12-åringen ikke mente å drepe Tiffany Eunick (6): Han var bare et umodent barn som prøvde å imitere wrestlerne han hadde sett på tv.

Nå saksøker det internasjonale wrestlingforbundet advokaten for ærekrenkelse. Drapet på Tiffany Eunick var ifølge AP et av minst fire tilfeller i 1999 der barn drepte barn, og skylden ble lagt på tv-overført wrestling.

Den nå 13 år gamle guttens forsvarer, Jim Lewis, hevder at den tiltalte som 12-åring hadde intelligensen til en åtte-åring. Han hevder gutten ikke forsto at wrestling-kampene han så på tv var avtalt spill, og at han derfor trodde en person som ble slengt i bakken ville reise seg og være like fin - akkurat som på tv.

Lewis har ifølge AP prøvd å innkalle wrestlingstjerner som Dwayne «The Rock» Johnson, Terry «Hulk Hogan» Bollea og Steve «Sting» Borden som vitner, for å få dem til å vise hvordan de planlegger kastene sine. Dommer Joel Lazarus avviste vitnemålene.

Den drapstiltalte 13-åringen fortalte i sitt første politiavhør at han løftet Tiffany opp og mistet henne så hun slo hodet i et salongbord. Ifølge dommer Lazarus fortalte han først flere måneder etter venninnens død at han pleide å etterligne wrestling-stjerner.

Wrestlingforbundets advokat, Jerry McDevitt, hevder derfor forklaringen om at 12-åringen etterlignet wrestling er fabrikkert av hans forsvarer.

Rettssaken mot den nå 13 år gamle gutten starter i Florida tirsdag. Blir han dømt for drapet, risikerer han å bli sittende i fengsel resten av livet, med første mulighet for prøveløslatelse når han er 38 år. Aktor har tilbudt 13-åringen en avtale som ville ha sendt ham på en behandlingsinstitusjon for ungdom i 10 år. Dette forslaget ble avvist av hans forsvarer Jim Lewis, fordi Lewis vil bevise at Tiffanys død var en forferdelig ulykke, og at 13-åringen derfor ikke kan dømmes.