Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drepte etter pianospilling

Da 75-årsjubilanten Willy Seljelid fortsatte å spille piano, rant det over for broren Per (67). I rasende sinne hentet broren Per Seljelid rifla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først henrettet han broren, før han skjøt og såret kameraten (69). Deretter drepte han Odd Bjørn Moløkken (73) i et tilstøtende rom. Til slutt skjøt han seg selv.

Den trivelige bridgekvelden og markeringen av storebrorens 75-årsdag endte i dyp tragedie:

Tre døde og en livstruende skadd.

- Per Seljelid tok seg hjem like etter midnatt. Da hadde de ti øvrige gjestene akkurat forlatt selskapet hos broren Willy. Spor i Per Seljelids leilighet bekrefter at han gikk inn, hentet salongrifla si og returnerte de få meterne tilbake, der han skjøt broren og to andre. Obduksjonsrapportene, tekniske funn og vitneavhør gjør at vi kan trekke den konklusjonen, sier politiavdelingsleder Finn Abrahamsen til Dagbladet.

Irritert på flere

Beregninger av hvordan skuddene falt og hvor de døde ble funnet, forteller at drapene på Årvoll i Oslo var regelrette henrettelser.

Tolv bridgevenner og to andre gjester var samlet i boligen på Årvoll fredag kveld. Festdeltakerne har forklart at stemningen var god, men til dels preget av enkelte gjesters alkoholinntak.

Per Seljelid skal ha latt seg irritere flere ganger under spillets gang - av brorens pianoklimpring, av en medspiller som la kortene for seint på bordet og av en annen som blandet seg opp i poengregnskapet hans.

I tillegg forsøkte Per Seljelid å holde igjen en av gjestene da denne ville bryte opp og forlate selskapet etter endt turnering. Per ville spille mer.

Pianospill ved midnatt

Like før midnatt - etter at de to som delte førsteplassen hadde fått hver sin sjokolade i premie av verten Willy - oppsto det lett munnhoggeri og knuffing mellom Per Seljelid og brødrenes kamerat (69), som nå ligger alvorlig skadd på Ullevål sykehus.

Det er noe uklart hva som utløste krangelen, trolig var det bagateller. Begge skal ha vært beruset, i motsetning til de fleste andre.

75-åringen Willy Seljelid - som arrangerte bridgekvelden og bursdagsselskapet - forsøkte å gå imellom og dempe gemyttene.

Da Willy Seljelid etterpå satte seg ned og begynte å spille på pianoet igjen, samtidig som de øvrige gjestene forlot huset, skal det ha klikket for lillebroren.

- Vi har indikasjoner på at brorens pianospill kan ha irritert - muligens også motivert - Per Seljelid, sier politiavdelingsleder Abrahamsen.

Hentet rifla

Mens de fleste av gjestene var på vei på hjem, gikk lillebroren resolutt hjem. Trolig benyttet han en port i hagegjerdet mellom de to husene. Fra sitt hjem hentet han salongrifla av kaliber .22.

Per Seljelid kom trolig tilbake til åstedet like etter midnatt.

De tekniske undersøkelsene viser at han umiddelbart etter ankomst avfyrte ett skudd mot hodet til storebroren, som befant seg i stua med den 69 år gamle, nå skadde kameraten.

Alt tyder på at storebroren døde umiddelbart.

Deretter skal ha lillebroren ha tatt nytt ladegrep og skutt kameraten. Skuddet gikk inn i siden på ansiktet, mens mannen fortsatt satt i en stol i stua.

69-åringen ligger nå alvorlig skadd på Ullevål sykehus.

Fire skudd

Tredjemann - 73 år gamle Odd Bjørn Moløkken - var da på toalettet. Han ble skutt rett etter å ha kommet ut. Han ble funnet i hallen mellom stua og toalettet. Også han døde trolig umiddelbart av skuddet.

Det fjerde skuddet som ble avfyrt, skjøt lillebroren mot sitt eget hode. Han døde natt til søndag - ett døgn seinere - på sykehuset.

I går formiddag fikk politiet svar på to av de fire promilleprøvene. Prøvene viser at Willy Seljelid, som ble skutt først, ikke hadde promille.

2,0 i promille

Lillebror Per Seljelid ble målt til en promille på 0,4. Noe som tyder på at han må ha hatt om lag 2,0 i promille da han avfyrte de fire skuddene.

- Det har vært en rykteflom om at den skadde personen var gjerningsmannen. Av hensyn til de pårørende går vi derfor ut med det vi vet. Nøyaktig hva som forårsaket Per Seljelids brist, får vi nok aldri vite. Familie og venner stiller seg uforstående til tragedien, sier Finn Abrahamsen til Dagbladet.

BÆRES UT:</B> En av de drepte bæres ut fra boligen på Årvoll der tre mennesker ble drept natt til lørdag.
Hele Norges coronakart