Drepte etter utvisning

NEW YORK (Dagbladet): En ny skytetragedie har rammet en skole i USA. Dagen etter at han ble utvist fra skolen for våpenbesittelse, kom 15-åringen tilbake og drepte en skolekamerat. Senere døde enda en av elevene av skadene han pådro seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreldrene til gutten som i dag døde av skadene, vil donere organene hans til andre som trenger dem, melder CNN.

Hele 22 av elever ble også såret under skytedramaet i kantina.

I tillegg ble en voksen kvinne og en voksen mann i går funnet døde i hjemmet til 15-åringen utenfor byen Springfield i delstaten Oregon. De døde er trolig guttens foreldre.

Den unge drapsmannen, Kipland P. Kinkel, ble utvist fra skolen onsdag fordi han var bevæpnet. 15-åringen sa til sine venner at han «trolig kom til å gjøre noe dumt» for å ta igjen overfor dem som viste ham ut av skolen.
Bare snarrådig og modig inngripen fra en medelev hindret at tragedien ble enda mer omfattende.

Skolefrokost

Skytingen skjedde under en skolefrokost på Thurston High School med nær 500 elever i kantina. Vitner har forklart at 15-åringen trakk fram det halvautomatiske våpenet som han hadde skjult under en kremgul frakk, og begynte å skyte fra hofta mot skoleelevene i kantina mens han løp mellom bordene.

Brytetrener Gary Bowden forteller til nyhetsbyrået AP at en av hans beste elever, Jake Riker, ble truffet, men var likevel i stand til å få 15-åringen over ende, ta våpenet fra ham og holde ham nede.
Jake Riker reddet trolig flere fra å bli skadd eller drept. Rikers tilstand er ikke kjent, men tilstanden for åtte av de skadde skal være alvorlig.

15-åringen ble arrestert av politi som kom til åstedet etter ca. 20 minutter. Politiførstebetjent Jeffrey Smith sa i går at politiet beslagla tre våpen på åstedet, en 22 kaliber rifle, en 22 kaliber pistol og et annet våpen av ukjent kaliber, trolig en 38 kaliber.

- Det er ikke mulig å finne noe mening i dette. Jeg mener vi bør inndra alle våpen. Hvis ikke dette er en god nok grunn til å gjøre det, vet jeg ikke hva som skal til. Jeg kan stryke en elev, og han kan komme tilbake og skyte meg? sier trener Gary Bowden.
- Jeg kan ikke fatte og begripe at ikke en elev som kommer bevæpnet til skolen blir satt under observasjon, føyer han til.

To døde

Den døde kvinnen og mannen ble funnet av politi som kom for å undersøke hjemmet til den arresterte skoleeleven halvannen time etter skytingen under skolefrokosten.

Sheriff Jan Clements i Lane County sa i går kveld at de to døde ikke var identifisert, men flere lokale nyhetsmeldinger opplyste at de døde var 15-åringens foreldre.
Gutten og foreldrene bodde i et landlig område utenfor byen Springfield.

Flere vitner på skolen sa i går at de kjente 15-åringen som spiller på skolens fotballag.

Noen elever fortalte at 15-åringen har holdt et foredrag i klassen om hvordan han kunne lage en bombe. - Han brukte alltid å snakke om at det skulle være moro å ta livet av noen og den slags.
- I går fortalte han noen folk at han trolig kom til å gjøre noe dumt i dag som hevn mot dem som hadde vist ham ut, fortalte Robbie Johnson.

Trodde det ikke

Flere av elevene hadde ikke hørt skudd før, og trodde det var en spøk da 15-åringen begynte å skyte.

Stephanie Quimby (16) satt ved bordet ved siden av stedet der 15-åringen sto da han slo til.

- Jeg trodde det var en spøk. Jeg har aldri hørt skudd før. Det var som på en film, bare at du var med i den. Jeg følte meg så rolig.

- Jeg skjønte at det var virkelighet da jeg så at han siktet på noen og ei jente skrek «Tressa!». Jeg visste hun ikke drev med fanteri.

15-åringen vil bli stilt for retten og dømt som voksen, men han er for ung til å bli dømt til døden.

SÅRET:</B> 23 elever ble såret i skytedramaet. Her bringes en av dem til en ventende ambulanse.