- Drepte etter voldtekt

Borgarting lagmannsrett har dømt en 29-åring til ubetinget fengsel i elleve år etter et såkalt homsedrap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ble avkledd og voldtatt, og et voldsomt sinne steg opp i meg, forklarer 29-åringen.

Han drepte en tilfeldig bekjent som han hadde blitt med hjem. Drapsvåpenet var en sju kilo tung steinstatue.

29-åringen er samtidig dømt til å betale avdødes mannlige samboer en oppreisning på 150000 kroner.

Samboeren var på reise da drapet skjedde i Oslo sentrum.

29-åringen tente på åstedet etter drapet. Da han ikke kunne finne sin egen truse, stjal han like godt ei rein truse fra skapet til avdøde, kledde på seg og stakk fra leiligheten.

I Oslo tingrett ble mannen dømt til åtte års fengsel. Statsadvokaten anket. 29-åringen leverte motanke. Lagmannsretten har nå skjerpet straffen med hele tre år.

17. mai-møte

Tiltalte møtte offeret på en homsebar i Oslo 17. mai for to år siden. Etter en del alkohol-inntak ble han invitert med hjem til avdødes leilighet. Ifølge tiltalte fortsatte de å drikke, og avdøde satte etter hvert på en pornofilm.

Ifølge retten er det uvisst hva som utløste drapshandlingen. 29-åringen forklarer imidlertid at han sovnet på et tidspunkt.

- Jeg våknet av at jeg lå naken på soverommet, og at avdøde lå naken over meg. Han var i ferd med å voldta meg. Jeg følte meg ydmyket, redd og skitten, og ble voldsomt sint. Jeg mistet kontrollen over meg sjøl, hevder 29-åringen.

Prostituert

Han har tidligere vært barneprostituert, men hadde ifølge egen forklaring et ordnet liv da drapet skjedde. Vonde tanker fra den vanskelige tida skal ha veltet opp i ham på soverommet den aktuelle natta.

Etter drapet bandt tiltalte avdødes hender bak på ryggen med snora fra ei badekåpe, før han presset en dildo opp i mannens endetarm i raseri. 29-åringen forsøkte å rense leiligheten for fingeravtrykk. Det ble brannskader for 4,2 millioner kroner i gården, noe mannen må betale tilbake til to forsik-ringsselskaper.

Advokat Klomsæt har knapt vunnet fram med et eneste argument i lagmannsretten.

29-åringen må også betale avdødes mor en oppreisning på 120000 kroner.