Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drepte Faiza - var inspirert av Tv-serien Dexter

Håvard Nyfløt drepte Faiza Ashraf. Egentlig skulle han ikke drepe henne, men mannen som hadde bestilt kidnappingen. Nå forklarer han at han var inspirert av Tv-serien Dexter.

INSPIRASJON: Håvard Nyfløt fra Asker sitter varetektsfengslet siktet for drapet på Faiza Ashraf. Bildet er fra den amerikanske tv-serien «Dexter», som ??????handler om en seriemorder som dreper kriminelle. Serien var inspirasjonskilden til Nyfløt.? Foto: Showtime
INSPIRASJON: Håvard Nyfløt fra Asker sitter varetektsfengslet siktet for drapet på Faiza Ashraf. Bildet er fra den amerikanske tv-serien «Dexter», som ??????handler om en seriemorder som dreper kriminelle. Serien var inspirasjonskilden til Nyfløt.? Foto: Showtime Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Tidlig om morgenen den 3. februar i år ringte Faiza Ashraf til politiet i Bærum.

Hun lå da i bagasjerommet i en bil, og fortalte at hun var bortført.

Tre uker seinere ble den 26 år gamle norsk-pakistanske kvinnen funnet drept i et turområde på Solli i Asker.

To menn — en 28 år gammel drosjesjåfør av pakistansk opprinnelse, og 25 år gamle Håvard Nyfløt fra Asker sitter varetektsfengslet i saken. Mennene er siktet for drap.

Inspirert av TV-serie
Dagbladet kjenner detaljene i Håvard Nyfløts forklaring.

Han har valgt å legge kortene på bordet, og forklart hvorfor Faiza Ashraf ble kidnappet. Hvem som hadde bestilt bortføringen, og hvordan den unge kvinnen ble drept.

Samtidig har Nyfløt forklart at det aldri var meningen at Faiza Ashraf skulle drepes.

Derimot var Nyfløt inspirert av Tv-serien Dexter, og hadde planlagt å drepe den utpekte oppdragsgivere — en 28 år gamle drosjesjåføren.

Etter å sittet flere måneder i varetekt, bestemte Nyfløt seg i sommer for å fortelle det han mener er sannheten om drapet på Faiza Ashraf.

— Uavhengig av hva folk skal tenke om meg, vil jeg si sannheten, har Nyfløt forklart til politiet.

Tv-serien Dexter — som handler om er seriemorder som dreper kriminelle — var inspirasjonskilden til Håvard Nyfløt.

Så på TV
Nyfløt var fiksert på Tv-serier.

Til politiet har han forklart at han så på Tv natt og dag.

I den siste episoden av Dexter (sesong 2) er handlingen at Dexter dreper en fyr mens en annen person i et bur ved siden av, må se på hvordan Dexter dreper.

Denne episoden har Nyfløt forklart at han har sett gang på gang, og at han ønsket å gjøre det samme med den 28 år gamle drosjesjåføren som — ifølge Nyfløt hadde bestilt kidnappingen.

Til politiet har Håvard Nyfløt forklart at han fikk i oppdrag av drosjesjåføren å kidnappe Faiza Ashraf. Men at planen var å gjøre det samme som Dexter i Tv-serien — å snu historien.

Nyfløt hadde planlagt å drepe drosjesjåføren, mens Faiza Ashraf måtte se på.

Slik skulle Nyfløt bli mer perfekt enn sin Tv-helt Dexter.

«Verdig å dø»
Den drapssiktede 25-åringen har forklart at han først så på drosjesjåføren som en mann som snakket tull. Men etter hvert hadde drosjesjåføren passet inn i Nyfløts inspirerte tanker fra Tv-serien, og som gjorde «han til en verdig kandidat til å dø».

Vel ei uke før kidnappingen skal drosjesjåføren og Nyfløt ha møttes. I den samtalen skal drosjesjåføren ifølge Nyfløt forklart hva han ville gjøre med Faiza Ashraf:

«Han skulle ødelegge ansiktet hennes, fjerne håret hennes og gjøre henne avhengig av dop».

Denne samtalen skal ha overbevist Nyfløt om at det var riktig av ham å spille med, bortførte Faiza Ashraf og deretter la henne se på at han drepte drosjesjåføren — slik Nyfløt mente Tv-helten ville ha gjort.

Dexter-planen
Først skulle Faiza Ashraf bortføres. Når drosjesjåføren kom, skulle Nyfløt ha alt klart.

— Planen var å ta med drosjesjåføren opp i skogen, og gjøre det samme mot ham som Dexter gjorde da han drepte sine offer.

Nyfløt skulle bruke en vedkubbe og slå drosjesjåføren i svime. Så skulle han bruke et tau, og heise ham opp i et tre.

Til politiet har Håvard Nyfløt forklart at han skulle partere oppdragsgiveren. I et avhør med politiet har Nyfløt gitt en svært detaljert forklaring om hvordan han hadde planlagt å drepe.

I samme forklaring har han også forklart hvordan han i ånden til Tv-figuren Dexter skulle utføre drapet, og hvordan han skulle skulle skjule drapet ved å brenne kroppsdelene.

— Skulle se på
Slik har Håvard Nyfløt forklart at han skulle kvitte seg med drosjesjåføren, mens den kidnappede Faiza Ashraf måtte se på.

I den oppsiktsvekkende forklaringen forteller Håvard Nyfløt også at han ville se Faiza Ashrafs reaksjoner.

Nyfløt trodde reaksjonene til Faiza Ashraf ville være lik den personene i Dexter-serien som var plassert i et bur, mens Dexter drepte en kriminell.

Og det var nettopp musikken fra Tv-serien Dexter Håvard Nyfløt satt på da han satte seg i bilen og kjørte hjemmefra den morgenen han bortførte Faiza Ashraf.

Nær avslørt
Til politiet forklarer den nå drapssiktede 25-åringen at Faiza ble drept ved et uhell.

DREPT: Faiza Ashraf ble kidnappet, bortført på Haslum i Bærum. Seinere ble hun funnet drept i Asker. Foto: Politiet
DREPT: Faiza Ashraf ble kidnappet, bortført på Haslum i Bærum. Seinere ble hun funnet drept i Asker. Foto: Politiet Vis mer

Da han hadde kommet til turområdet i Asker, hadde en brøytebil nær avslørt ham. Nyfløt var da i ferd med å ta med den bortførte kvinnen opp til området hvor han hadde planlagt å henrette drosjesjåføren.

Håvard Nyfløt har forklart at han åpnet bakluka til bagasjerommet og snakket med Faiza Ashraf. Hun skal ha skal ha forsøkte å gjøre en avtale med kidnapperen.

Han skal da ha fortalt henne hva han hadde planlagt, og hva han hadde tenkt å gjøre med drosjesjåføren som hadde bestilt bortføringen.

Faiza Ashraf skal ha ropt:

«Tror du jeg er dum.»

Før hun forsøkte å stikke av.

Faiza Ashraf skal ha løpt bortover parkeringsplassen og ropt og skreket hele tiden. Nyfløt løp etter henne, og tok henne med makt tilbake til bilen.

— Hun stoppet ikke å skrike.

Nyfløt skal ha følt at skrikene kunne høres helt ned til Asker sentrum. Derfor surret han tape rundt hodet hennes. Kastet Faiza Ashraf inn i bagasjerommet igjen og smalt igjen bagasjeluka.

En brøytebil var i området, og Nyfløt fryktet at sjåføren kunne ha hørt skrikene.

Livløs
Etter en stund åpnet Nyfløt bagasjerommet, og skal ha sagt:

«Hei, vi driter i dette her.»

Faiza Ashraf lå da med lukkede øyne og ga ingen respons.

Nyfløt skal deretter ha sagt:

«Hei, hørte du hva jeg sa.»

Eller:

«Vi driter i det her.»

Men Faiza Ashraf reagerte ikke.

Nyfløt har forklart at han ristet i henne, og at han først da skjønte at hun var død.

Ifølge politiforklaringen skal Nyfløt da ha fått panikk.

Nyfløt skal da han lukket bagasjeluka, satt seg inn i bilen og tenkt på hva skulle gjøre. Han kunne ikke gå til politiet, fordi han var sikker på at politiet ikke ville tro på ham.

Det eneste han kunne gjøre — har Nyfløt forklart til politiet — var å gjemme henne i det hullet han allerede hadde gravd til drosjesjåføren.

Gjemte liket
Etter å ha rullet liket inn i en presenning, og lagt presennigen i balja han hadde kjøpt inn for å samle blodet til drosjesjåføren. Før han dro han henne inn til plassen hvor han hadde gravd et hull.

Overfor politiet har Nyfløt fortalte om hvordan hans sinne ble rettet mot drosjesjåføren, og at han både følte og mente at det var drosjesjåføren som var skyld i at Faiza Ashraf var død.

— Dette er drosjesjåførens verk, har Nyfløt fortalt til politiet at han gjentatte ganger sa til seg selv etter at Faiza Ashraf var død.

Stein i hodet
Til politiet ha Håvard Nyfløt også fortalt om en mulig hodeskade. Da han var ni år skal han hatt hjernehinnebetennelse. Året skal Nyfløt ha fått en stein i hodet.

Ifølge forklaringen skal han ha kastet en stein opp i et tre. Steinen skal ha falt ned i hodet hans.

Da han planla å drepe drosjesjåføren var Faiza Ashraf mer en brikke i et spill som Nyfløt hadde satt sammen til en angivelig perfekt plan, og at han ikke tenkt på den bortførte kvinnen som et mulig vitne til det planlagte drapet.

Han hadde ifølge sin forklaring ingen tro på at at Faiza Ashraf ville gå til politiet og fortelle hva som hadde skjedd. Han trodde ikke hun ville tenke slik.

FUNNET:  Her i Solli-området i Asker, ble Faiza Ashraf funnet drept.  Foto: Geir Bølstad / Dagbladet.
FUNNET: Her i Solli-området i Asker, ble Faiza Ashraf funnet drept. Foto: Geir Bølstad / Dagbladet. Vis mer

Håvard Nyfløt trøstet seg også med at han egentlig hadde reddet henne.

— Mange tenker på å drepe
I avhør med politiet har Håvard Nyfløt forklart at han tror at mange har tenkt en eller flere ganger på å drepe noen.

Selv skal Nyfløt ha tenkt på å drepe flere.

Det skal ha vært folk som har plaget ham. Brødrene til noen gutter han har solgt anabole steroider til.

En ekskjæreste til kjæresten hans som det skal ha vært problemer med.

En bilforhandler Nyfløt skyldte penger, og som var ute etter ham.

Og en som Nyfløt hadde havnet i trøbbel med i fengselet.

Men i disse tilfellene skal det ha blitt med tankene.

Først etter Tv-serien Dexter — som han ble fiksert av — fikk Nyfløt drivkraften.

Dop
Etterforskning har avdekket at Håvard Nyfløt fra han var 15 år gammel skal ha brukt store mengder med doping.

Til politiet har han forklart at han som 16-åring begynte å bruke både sprøyter og piller, og at han i løpet av tre uker gikk opp 20 kilo i vekt.

Nyfløt har i detalj også forklart hvordan han brukte dop og narkotika.

Til politiet har han forklart at han tror det har gått ut over synet.

 forklaringene til politiet forteller den drapssiktede 25-åringen om bruk av anadrol, testosteron, deca og «russere». Hasj, amfetamin, rohypnol og exctasy.

Om en kur på veksthormoner, IGF, trenvolone og masse kraftige steroider. Håvard Nyfløt har overfor politiet i Asker og Bærum erkjent de faktiske forhold.

Han erkjenner straffskyld for å ha bortført Faiza Ashraf, men ikke for å ha drept henne. Fordi han mener det aldri var meningen at hun skulle dø.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!