Drepte fange for å bli henrettet

I går fikk amerikanske John Blackwelder (49) det som han ville.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): John Blackwelder ville heller dø enn å sone et liv i fengsel. Derfor drepte han en medfange.

I går fikk han det som han ville: Han ble henrettet med ei giftsprøyte i Floridas delstatsfengsel.

- Florida henrettet på onsdag en mann som hadde kvalt en medfange i den hensikt å få dødsstraff framfor å sone en livstidsdom for seksuelle overgrep mot et barn, sier en talsmann for Florida-guvernør Jeb Bush til Reuters.

Orket ikke fengsel

Det var i 1998 at Blackwelder skal ha forgrepet seg på en ti år gammel gutt. Han har hele tiden hevdet at han ikke var skyldig i de grove overgrepene, men juryen trodde ikke på ham. Blackwelder ble dømt til fengsel resten av livet, uten muligheter for benådning. Og i USA er livstidsstraff ensbetydende med livstidsstraff.

John Blackwelder uttalte flere ganger at han ikke orket tanken på et helt liv bak murene, og sa han heller ville dø. Han klarte imidlertid ikke å begå selvmord, og drap ble derfor utveien.

To år etter at han ble dømt, kvalte han medfangen Raymond Wigle. På den måten ville Blackwelder tvinge delstaten til å idømme ham dødsstraff - og henrette ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.