- Drepte fanger med kaldt vann

Tidligere SS-offiser, Anton Malloth (89), står nå tiltalt i Tyskland for drapene han skal ha begått som fangevokter under 2. verdenskrig. Drapsmetodene var utspekulert grusomme

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag vitnet 73 år gamle Richard Loewy mot Malloth. Ifølge Loewy stod fangevokter Malloth bare få med fra og koste seg sammen med flere voktere, samtidig som de hadde beordret en fange til å spyle kaldt vann på flere andre fanger, melder nyhetsbyrået AP.

De holdt på til fangene døde.

- Jeg kunne høre skrikene. De døde så sakte, sa Loewy. Han kunne ikke bekrefte aktors påstand om at det var Malloth som ga ordren.

Ugjerningene som beskrives i rettssalen i München, skal ha blitt begått i konsentrasjonsleieren Theresienstadt i nåværende Tsjekkia i januar i 1945.

Saken mot Malloth ble henlagt, men tatt opp igjen da nye vitner meldte seg.

Loewy, som er bosatt i Østerrike, brast i tårer da han skulle beskrive alle grusomhetene han så i leiren. Han ble selv sendt dit som 14-åring, og ble etter hvert beordret til å ta seg av fjerningen av de døde medfangene.

Fangevokterne tvang fangene til å henge medfanger, og til å drepe de som hadde forsøkt å flykte - ved steining.

- Jeg har ikke glemt noe av det, sa 73-åringen Loewy da han ble spurt av dommer Juergen Hanreich, om hvor god hukommelsen kunne være over 50 år etter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer