Drepte far med kniv

ORKDAL (Dagbladet): Den 26 år gamle kvinnen drepte sin egen far (47) med seks knivstikk i brystet. Hun hevder at faren utsatte henne for de mest grusomme fysiske, psykiske og seksuelle overgrep gjennom en årrekke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommerne lukket dørene under tiltaltes forklaring i Orkdal herredsrett.

Dette er oppsiktsvekkende, ikke bare fordi offentligheten normalt skal ha innsyn i rettssaker, men også fordi kvinnen tidligere har latt seg intervjue om saken i media.

Den tiltalte 26-åringen nektet i går straffskyld i forhold til tiltalen om overlagt drap. Hun erkjente å ha drept faren, men nektet for at det var gjort etter overveielse.

Drept i senga

Drapet fant sted i farens bolig natt til søndag 1. november i fjor. Ifølge tiltalen ble han stukket med kniv og slått i bakhodet med en flaske mens han lå i sin egen seng. Han døde av forblødning.

I avhør har 26-åringen gitt sterke beskrivelser av meget grove overgrep som faren skal ha begått mot henne fra tidlig barndom og helt opp til voksen alder.

Påtalemyndigheten godtar i hovedsak denne forklaringen, til tross for at det ikke finnes vitner til mishandlingen.

Ønsket hevn

Men statsadvokat Helge J. Kaasbøll hevdet i går at denne forklaringen kan være et tveegget sverd for tiltalte: Når hun hevder at misbruket skapte hat og ønske om hevn, så kan det være med på å underbygge påstanden om at drapet var gjort med overlegg.

Kvinnen husker ingenting fra selve drapshandlingen. Hun har vært til judisiell observasjon, og rettspsykiaterne konkluderer med at hun ikke er sinnssyk, men har mangelfullt utviklede og varig svekkede sjelsevner.

Sterke bilder

I retten ble det lagt fram sterke bilder av tiltalte etter et påstått overgrep fra faren. Hun politianmeldte ham for dette forholdet, men angivelig fordi faren kom med trusler mot henne og datteren, trakk hun anmeldelsen cirka fjorten dager før drapet skjedde.