Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drepte faren med brannslokningsapparat

En 28 år gammel mann er tiltalt for å ha tatt livet av sin 55 år gamle far med et brannslokningsapparat i Sandnes i desember i fjor.

DRAP: Drapet fant sted i Sandnes i jula i fjor. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
DRAP: Drapet fant sted i Sandnes i jula i fjor. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer

Mannen, som tok livet av sin far med et brannslokningsapparat natt til lille julaften i fjor, er nå tiltalt for drapet. Det melder Dagsavisen.

Tiltalen er tatt ut av statsadvokat Oddbjørn Søreide.

Mannen skal ha slått faren gjentatte ganger i hodet med brannslokningsapparatet. Faren fikk omfattende bruddskader i hodet og døde kort tid etter.

Tiltalte ringte selv politiet og fortalte om drapet som fant sted i 28-åringens hjem på Austrått i Sandnes.

Nådeløse meldinger

I forkant av drapet var 28-åringen aktiv på nettforumet 4chan og snakket om planene om å drepe faren. Flere brukere oppfordret ham til å utføre drapshandlingen.

Dagbladet har sett flere av innleggene, der mange anonyme brukere heier fram drapshandlingen. Innleggene er skrevet på engelsk.

«To øl til så gjør jeg det. Det vil ødelegge livet mitt i mange år, så jeg trenger litt mot», skriver det som trolig er den tiltalte mannen.

Tiltalte skrev senere på nettstedet at drapet var gjennomført og la ut bilde av det angivelige åstedet og drapsvåpenet.

Politiet har tidligere sagt at de ikke utelukker at det kan komme reaksjoner overfor dem som heiet på mannen i nettforumet.

Tilregnelig

Etter en full judisiell observasjon har de sakkyndige kommet til at 28-åringen var tilregnelig, og at han derfor kan straffes for drapet.

Mannen erkjenner drapet, men har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

55-åringen var finsk statsborger, men opprinnelig født i Marokko. Sønnen er finsk statsborger og er født i Finland.

Politiadvokat Fredrik Martin Soma har tidligere uttalt til Dagbladet at det har tatt tid å ta ut en tiltale fordi politiet har vært avhengig av informasjon fra blant annet Finland.

Saken skal opp i Jæren tingrett 28. oktober. Det er satt av sju dager til saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling