Drepte feil mann

LILLESTRØM (Dagbladet): Det var ikke drosjesjåfør Thomas Knutsen (24) som skulle drepes 27. januar i fjor. I dag kom det fram i retten at de to som står tiltalt for drapet egentlig var ute etter en annen sjåfør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

24-åringen som har tilstått at han skjøt Thomas Knutsen i Nittedal 27. januar i fjor, og 24-åringen som er siktet for å ha gitt ordren om å skyte, står i dag på tiltalebenken i Nedre Romerike Herredsrett. Tiltalen lyder på overlagt drap.

23-åringen forklarte seg i dag i retten. Han fortalte at de egentlig skulle ta livet av en annen drosjesjåfør. De kjørte rundt i Oslo i en bil for å lete etter ham, uten hell. På Solli plass fant de Thomas Knutsen i stedet.

Han framholdt at han hadde fått nøyaktig ordre om hvordan Thomas Knutsen skulle skytes fra baksetet: I nakken mellom nakkestøtta og seteryggen. På turen fra Solli Plass pratet han med drosjesjåføren, mens han veide fram og tilbake hva han skulle gjøre.

23-åringen framstår som svært angrende. I retten i dag sa han at han var redd, og følte seg truet av 24-åringen. I forklaringen fortalte han at han fryktet at han selv eller noen i familien kunne bli skutt hvis han ikke gjorde som han fikk beskjed om.