Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drepte fem år gammel sigøynerjente

Russiske tenåringer var rasister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De sju russiske tenåringene gikk løs på en gruppe sigøynere og drepte ei fem år gammel jente i sepmtember i fjor. I dag ble de dømt til fengselsstraffer på opptil ti år.

Angrepet på de tadsjikiske sigøynerne fant sted i St. Petersburg i fjor. Den yngste av drapsmennene var bare tolv år da tenåringene brukte både metallstenger, lenker, kniver og økser mot sigøynerne. Den femårige jenta døde senere på sykehus.

Angrepet var det første og mest sjokkerende av en rekke rasistiske angrep i St. Petersburg. Blant ofrene er også en ni år gammel tadsjikisk jente og tre studenter fra Asia og Afrika.

Domstolen i St. Petersburg kom fram til at angrepet på sigøynerne var rasistisk motivert og dømte fem av tenåringene til fengsel fra to og et halvt til ti år. De to siste guttene fikk betingede dommer.

En ekspert på rasisme, som også vitnet under rettssaken, mener at dommen er viktig fordi den viser at påtalemyndigheten tar rasisme på alvor. Hun stiller likevel spørsmål ved straffeutmålingen.

- Lengden på fengselsstraffene er ikke lett å forstå. De var helt klart kortere enn de kunne ha vært fordi gjerningsmennene var mindreårige; den eldste er 18 år og den yngste tolv år, sa Valentina Uzunova.

Millioner av mennesker fra de tidligere Sovjet-republikkene har flyttet til Russland siden 1991. De kommer for å finne arbeid, men blir sett ned på av etniske russere.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media