MOBIL OG PISTOL:  Drapsmannen bak familiemassakren utenfor Houston forhandler med politiet før han overgir seg: med mobiltelefonen til det ene øret og pistol til det andre. Foto: Brett Coomer, Houston Chronicle/AP/NTB Scanpix.
MOBIL OG PISTOL: Drapsmannen bak familiemassakren utenfor Houston forhandler med politiet før han overgir seg: med mobiltelefonen til det ene øret og pistol til det andre. Foto: Brett Coomer, Houston Chronicle/AP/NTB Scanpix.Vis mer

Drepte fire av sine egne barn - datter (15) berget besteforeldrene

Kritisk skadd - fikk ringt politiets nødnummer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen i 30-årene som ble pågrepet i morges norsk tid etter skytemassakren utenfor Houston i Texas, drepte fire av sine egne barn og to voksne familiemedlemmer der barna bodde.

En 15 år gammel storesøster til de fire drepte ble selv alvorlig skadd, men greide å avverge flere drap. Hun fikk ringt nødnummeret 911 og fortalte at faren var på vei til en restaurant der besteforeldrene jobbet for å drepe dem også.

Drapsmannen og barnas mor var separert, og en opprivende kamp om foreldrerettigheter kan ha vært bakgrunn for tragedien, skriver flere amerikanske medier.

Mor bortreist
De fem barna bodde hos sin mor, og de var hos et vennepar av familien mens mor var bortreist. Det var ved 19-tiden lokal tid onsdag kveld at barnefaren dukket opp med våpen i deres hjem i Spring, om lag 30 kilometer nord for Houston.

Han skjøt og drepte to sønner, tre og 14 år gamle og døtrene på sju og ni i tillegg til det voksne paret i huset, en kvinne (33) og mann (39).

Tre av barna ble funnet døde i huset. Det fjerde barneofferet døde seinere på sykehus, der den 15 år gamle eldstesøsteren ligger kritisk skadd.

- Apatisk
Mannen overga seg til politiet etter tre timer. Han overga seg etter forhandlinger med politiet, der han satt i sin egen bil med en pistol mot hodet.

- Han opptrådte helt apatisk, ifølge en polititalsmann på en pressekonferanse etter at situasjonen var under kontroll.

 NABOER I SJOKK:  Nabolaget ble evakuert mens politiaksjonen pågikk i Spring utenfor Houston.Foto: Brett Coomer, Houston Chronicle/AP/NTB Scanpix.
NABOER I SJOKK: Nabolaget ble evakuert mens politiaksjonen pågikk i Spring utenfor Houston.Foto: Brett Coomer, Houston Chronicle/AP/NTB Scanpix. Vis mer