Drepte fire barn og foreldrene da de nektet å si hvor ekskona var

Bare den eldste dattera (15), som er livstruende skadet, overlevde.

MINNES: Utenfor huset til familien Stay i Spring i Texas kom naboer og venner for minnes de drepte. Bare den eldste datteren overlevde. Foto: AP Photo/David J. Phillip
MINNES: Utenfor huset til familien Stay i Spring i Texas kom naboer og venner for minnes de drepte. Bare den eldste datteren overlevde. Foto: AP Photo/David J. Phillip Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Den antatte gjerningsmannen, Ronald Lee Haskell (33), skal ha bundet fast og skutt familien på sju i det fredelige nabolaget noen mil nord for Houston i Texas onsdag ettermiddag.

Da Katie Stay, som er søster til Haskells ekskone, nektet å fortelle hvor søsteren befant seg, skal Haskell ha bundet fast hele familien og tvunget dem til å ligge på magen. Deretter skal han ha skutt dem i bakhodet en etter en, melder NBC News.

- Vår helt De drepte er ekteparet Katie (33) og Stephen Stay (39) og fire av barna deres i alderen 4 til 13 år. Den eldste dattera på 15 skal ha overlevd ved å late som hun var dø. Da Haskell omsider forlot huset klarte hun å varsle politiet. Hun skal da ha gitt beskjed om at Haskell var på vei for å drepe flere familiemedlemmer. 15-åringen ligger nå kritisk skadet på sykehus.

Politiet klarte å spore opp Haskell etter 20 minutter. Han ble raskt omringet av store politistyrker og en rekke hus i området ble evakuert, men det tok tre timer før han til slutt overga seg. Nå er han siktet for drapene.

- Vi er takknemlige for dette mirakelet. Vi står i ærefrykt for hennes mot og tapperhet da hun ringte nødnummeret - en handling som trolig reddet alle våre liv. Hun er vår helt, sier Roger Lyon, faren til Katie Stay og Haskells ekskone, i en uttalelse til pressen.

Samtidig er familien knust over det som er skjedd.

- Stephen og Katie Stay og deres vakre barn var en fantastisk og sterk familie. De levde for å hjelpe andre både i kirken og i nabolaget deres. Vi elsket dem mer enn ord kan uttrykke. Vi er sjokkerte og knust av denne tragedien som har tatt disse dyrebare sjelene fra oss, sier Lyon.

Mora ba om besøksforbud Drapene har rystet hele USA.

SIKTET: Ronald Lee Haskell (33) er siktet for de brutale drapene. Foto: AP Photo/Harris County Sheriff's Office
SIKTET: Ronald Lee Haskell (33) er siktet for de brutale drapene. Foto: AP Photo/Harris County Sheriff's Office Vis mer

- De var elsket av alle. De hadde en overflod av kjærlighet for alle. De ville gjøre alt godt for alle, sier rektor på Lemm barneskole, hvor to av de fire barna var elever, Kathy Brown, til NBC News.

En uke før Haskell skal ha drept familien i Texas, skal han ha gått løs på sin egen mor. Han skal ha teipet henne fast, forsøkt å kvele henne og truet med å drepe henne dersom hun snakket med hans ekskone, ifølge politirapporter ABC News har fått tilgang til. Hun skal deretter ha søkt om at han ble ilagt besøksforbud.

Ekskona anklaget Haskell for fysisk mishandling i 2008, og i 2013 ba også hun om at han ble ilagt besøksforbud.

OMRINGET: Politiet klarte å omringe Ronald Lee Haskell kort tid etter drapene, men det tok over tre timer før han overga seg. Foto:    REUTERS/KPRC-TV
OMRINGET: Politiet klarte å omringe Ronald Lee Haskell kort tid etter drapene, men det tok over tre timer før han overga seg. Foto: REUTERS/KPRC-TV Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer