Drepte fire i 1987 - får ikke friheten tilbake

Drepte sin far, mor, søster og hennes samboer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 47 år gamle mannen som i 1987 drepte sin far, mor, søster og hennes samboer i Fusa i Hordaland, skal fortsatt være underlagt tvungent psykisk helsevern, slår Gulating lagmannsrett fast.

I Nordhordland tingrett i april ble mannen dømt til tvungent psykisk helsevern i ytterligere tre år. Mannen anket, men Gulating lagmannsrett har avvist anken, skriver Bergensavisen.

«Lagmannsretten er etter dette kommet til at det er grunn til å frykte for at NN, dersom han er underlagt frivillig psykisk helsevern, vil fravike sykehusets behandlingstilbud», heter det i dommen.

I 1989 ble den da 22 år gamle mannen dømt til ti års sikring for drapene på fire familiemedlemmer natt til 1. mai. De fire ble drept med tre ulike våpen. Noe motiv for drapene ble aldri avklart.

I 2003 ble han overført til tvunget psykisk helsevern, noe som senere er opprettholdt av flere rettsinstanser. Tvungent psykisk helsevern kan forlenges hvert tredje år.

Mannen bor i dag på en psykiatrisk institusjon i Midt-Norge. Ifølge psykiaterne er han avhengig av tett oppfølging fra pleiere og medisinering for å hindre nye psykotiske utbrudd.

Under forhandlingene i tingretten kom det fram at 47-åringen trolig er den personen i Norden som lengst har vært ilagt særreaksjoner. (NTB)