Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drepte fire politiansatte:
- Han var en uklanderlig ansatt

Mannen skal ha vært en uklanderlig ansatt ved stasjonen, hvor han har jobbet siden 2003. I dag drepte han fire politikolleger på politiets hovedkvarter i Paris med kniv.

DREPT: Fire politifolk er drept i knivangrepet i Paris, skriver Le Parisien. Video: AP Vis mer

En mann bevæpnet med kniv har ifølge den franske radiokanalen RTL gått til angrep på tjenestemenn inne i bakgården på en politistasjon i Paris.

Fire politifolk er drept i knivangrepet, skriver Le Parisien.

Gjerningspersonen skal også ha jobbet ved politistasjonen, som er politiets hovedkvarter i Paris.

- Han var en uklanderlig ansatt. Det var aldri noen vansker med ham, sier innenriksminister Christophe Castaner om gjerningsmannen, som har jobbet ved politistasjonen siden 2003.

Castaner omtaler gjerningspersonen som en «funksjonær av beste merke».

Motivet er ikke kjent, men kilder sier til Le Parisien at drapsgjerningene kan ha hatt utspring i en personalkonflikt, og at ingenting peker mot noe terrormotiv.

Det skal være to kvinner og to menn som er drept, i tillegg til gjerningsmannen.

Ytterligere en person skal være skadet, ifølge Le Parisien.

Ansatt i over 20 år

Tidlige rapporter gikk ut på at mannen var uskadeliggjort gjennom at en politibetjent «brukte tjenestevåpenet sitt».

Etterhvert ble det klart at gjerningsmannen også var død.

TV-stasjonen BFM melder i sin direktesending at gjerningsmannen skal ha brukt en porselenskniv, hvilket gjorde at han kom seg gjennom metalldetektoren, skriver NRK.

BFMTV har snakket med Loïc Travers, som er en talsperson for politiets fagforening, som opplyser at angriperen ble skutt og drept av politiet «i en situasjon som ser ut til å ha vært selvforsvar», skriver NTB.

SPERRINGER: Området i nærheten av politistasjonen i Paris er sperret av etter knivangrepet torsdag ettermiddag. Foto: NTB scanpix
SPERRINGER: Området i nærheten av politistasjonen i Paris er sperret av etter knivangrepet torsdag ettermiddag. Foto: NTB scanpix Vis mer

– Folk løp overalt og mange gråt. Jeg hørte skyting innenifra. Kort tid etterpå så jeg politibetjenter som gråt. De hadde panikk, forteller tolken Emery Siamandi, som befant seg i bygget da angrepet skjedde, ifølge nyhetsbyrået.

I tillegg til Castaner, var også president Emmanuel Macron på plass for å for å vise sin solidaritet og medfølelse med de ansatte ved politistasjonen torsdag ettermiddag. Hendelsen skjedde i 13-tiden torsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling